14° Az bulutlu

Karahan’dan Şeb-i Arus mesajı

Ilgın Gündemi - Aralık 7, 2018 1:30 pm A A

Ilgın Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Hz. Mevlana’nın Vuslatının 745’nci Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, hak dostu, peygamber aşığı, hikmet ehli, büyük mütefekkir ve fikir ehli Hz. Mevlana’nın zamanlar üstü bir gönül mimarı olduğunu hatırlatan Başkan Karahan şunları kaydetti;

“Gurbet yeri olan dünya hayatında, Allah’a kavuşmanın özlemi ile ömrü boyunca hak üzere yaşayan Hz. Mevlana, ölüm gününü vuslatı, yeniden doğuş ve Allah’a kavuşma günü olarak nitelendirmiştir. Bu yüzdendir ki Hz. Mevlana’nın vuslatı, düğün günü anlamına gelen Şeb-i Arus olarak anılmaktadır. Gerçek aşkı bilen kalp bir damla suya bile hürmetle bakar diyen Hz. Mevlana, ilahi aşkın sırrını çözmüş, yaratılanı yaratandan ötürü severek, yüksek bir hoş görüyle tüm evreni kucaklamıştır. Tasavvuf deryasındaki yolculuğunu ‘Hamdım, Piştim, Yandım’ sözleriyle özetleyen Hz. Mevlana bu yolda başucu kitapları sayılacak değerli eserleri bizlere kazandırmıştır. Mesnevi ve Divan-ı Kebir gibi eserlerinden yola çıkarak, ondan yansıyanlarla, sözleri ve nasihatleriyle yaşantımızı anlamlandırabiliriz. Hayatı, fikirleri ve öğretileriyle tarih boyunca pek çok toplumu etkilemiş ve kültürel yaşantılarında derin izler bırakmıştır. Bizler de bu eşsiz mirası daha iyi anlayarak ve anlatarak ona olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeme gayreti içinde olabiliriz.
81 yıldır farklı temalarla düzenlenen Şeb-i Arus Anma Törenleri’nin bu yıl ki teması ‘Selam Vakti’ Hz. Mevlana’nın “Selam denizi coştuğunda gönüllerden kini giderir” sözünden yola çıkarak o engin denizden gönlümüze de bir damla nasip olması temennisiyle ‘Selam Vakti’nin bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bu haber 1881 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:30 pm A A
BENZER HABERLER