20° Kapalı

Karaduman: İşçinin yanından geri adım atmayacağız

Ekonomi - Aralık 13, 2020 10:08 pm A A

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Biz, işçinin yanından bir adım geri atmayacağız” dedi

İşçinin yanından geri adım atmayacağız İşçilerin hakkını aramasının ve işçilerin yanında yer alanların da provokatör olarak lanse edilmesinin kabul görmeyecek bir anlayış olduğunu söyleyen Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Biz, işçinin yanından bir adım geri atmayacağız” dedi Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman

cipro Rezeptfrei Kaufen

, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca 2021 yılı asgari ücretinin de gerçek enflasyon oranı baz alınarak belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Karaduman, 2021 yılında vergilerin artırılacağını, 7’den 70’e çoğu ürüne zam geleceğini dile getirdi.

İŞÇİLER GREV KARARI ALIRSA YANLARINDA OLACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sendika arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi sürecini yakından takip ettiklerini dile getiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Konunun takipçisiyiz, işçilerin yanındayız. Umudumuz işçilerin beklentisini karşılayacak bir sonucun çıkması olacak” dedi. İşçilerin haklarını aramasını ve işçilerin bu süreçte yanında yer alanları provokatör olarak göstermenin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Karaduman, “Birileri işçinin yanında olmayı provokasyon olarak görüyorsa, biz buna razıyız. Biz, işçinin yanından bir adım geri atmayacağız. Hak-İş ile yapılan bazı görüşmeler var. Hak-İş’in teklif ettiği oran kabul edilmez ve işçilerimiz greve giderse, buradan söyleyelim işçilerin grevine de destek vereceğiz. Grev yapmak, anayasal bir haktır. Bunu provokasyon ilan etmek, bir yönüyle anayasayı ihlal etmek anlamına gelir” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETLİ AYIN SADECE 8 GÜNÜ KENDİNE ÇALIŞIYOR

2021 yılı asgari ücret görüşmeleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asgari ücret ile insanlar kaliteli bir yaşama kavuşabiliyorsa, bu ülkemizin geliştiğinin bir göstergesidir. Ancak Türkiye’de bugünkü durum, bunun tam tersidir. Asgari ücretin daha altında bir ücrete çalışan insanlarımız var. Ülkede ciddi israflar varken, kaynaklar yanlış bir şekilde tüketilirken, fedakârlığı asgari ücretlilerden beklemek, hiçbir zaman kabul edilemez. Asgari ücretlileri ölümle, açlıkla terbiye ederek verilecek bir oranı kabul etmemiz mümkün değildir. Saadet Partisi olarak enflasyon gerçeğini göz önüne alarak yapılmayacak hiçbir zammın insanlarımızın derdine çare olacağını düşünmüyoruz. Enflasyon bugün Türkiye’de geçen yıla oranla yüzde 40 civarındadır. En temel gıda kalemlerinde fiyatlar yüzde 40 oranında artmışken, sizin yapacağınız yüzde 10 zam bir işe yaramayacaktır. TÜİK, işsizliği de enflasyonu da Türkiye’de ortadan kaldıracak yegane kurumdur. TÜİK’in kalemle yazmış olduğu veriler, gerçeklerle, sokaktaki gerçekle asla bağdaşmıyor. Asgari ücret belirlenirken açlık sınırı değil, yoksulluk sınırının baz alınması gerekir. Yoksulluk sınırı, 8 bin liranın üzerindedir. Asgari ücretlinin işverene toplam maliyeti 3 bin 500 lira. Sigorta primi falan düşünce 2 bin 400 lira asgari ücretlinin toplam net olan maaşı. Vergileri, vatandaşın bankalara olan borcunu düşünce asgari ücretliye düşen ücret bin 100 lira. Bu, soygun düzenidir. Asgari ücretlimiz, bir ayın 22 gününü haksız vergilere ve faize ödemek için çalışıyor. Asgari ücretli ayın sadece 8 günü kendisi için çalışıyor. Vergi adaletsizliği ortadan kaldırılmazsa bu sorunlardan kurtulmak mümkün olmaz. Asgari ücret, muhakkak enflasyon baz alınarak belirlenmelidir.”

VİCDAN SAHİBİ AK PARTİLİLER DE KABUL ETMEMELİ

“2020 yılı bütçesindeki bütçe açığı, 139 milyar lira olarak hedeflenmişti. Yılın 9 ayında bütçe açığı 140 milyar liranın üstüne çıktı” diyen Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Bütçe açığı, hedefin üstüne çıktı. 2021 yılı için belirlenen bütçe açığı hedefi ise 245 milyar liradır. Kanaatimizce 2021 yılı bütçe açığı da 300 milyar lirayı bulacak. Bu 2021 yılında vergilerin daha da artırılacağı ve çoğu ürüne daha fazla zam geleceği demek. Bütçe gelirlerinin yüzde 86’sı vergilerden oluşuyor. 2021 yılında 180 milyar lira faize gidecek. Bu anlayış kabul edilemez. Vicdan sahibi AK Partililerin de bunu kabul etmeyeceğini umut ediyoruz. Bu bütçede vatandaş veya çiftçi yok. Bu bütçede faiz var, rant var. Saadet Partisi olarak bu bütçeyi kabul etmiyoruz.”

Bu haber 1193 kez okundu.
Ekonomi - 10:08 pm A A
BENZER HABERLER