19° Açık

Kapalı hayvan pazarı protokolü imzalandı

Ilgın Gündemi - Aralık 4, 2018 3:34 pm A A

Ilgın Belediyesinin hazırlamış olduğu kapalı hayvan pazarı projesinin protokolü imzalandı.

Göreve geldiği ilk günden beri çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Karahan dev bir projeye daha imza atarak “Kapalı Hayvan Pazarı projesi için geri sayım başladı” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ilgın Belediyesi ve tarafından ortaklaşa yapılacak olan Kapalı Hayvan Pazarı Projesi için yolun sonuna gelindi ve proje bugün yüklenici firmaya teslim edildi.

24.000 m2 alanı kapsayacak şekilde projelendirilen Kapalı Hayvan Pazarı farklı özelliklere ve modern görünüme sahip olacak şekilde her şey düşünüldü. Küçükbaş hayvan pazarı ve büyükbaş hayvan pazarı ana noktalar olmak üzere, bunların yanında küçükbaş ve büyükbaş ahırı, yine küçük ve büyükbaş olmak üzere tasarlanmış olan hayvan otelleri, sosyal tesisi, denetim ve kontrol ofisleri ve geniş bir otopark alanına sahip olacak.

Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Kapalı Hayvan Pazarı için geri sayım başladı diyerek şu açıklamayı yaptı: “Ilgınımıza değer katacak, hayvan ticaretini güçlendirecek ve ilçemizi bölge merkezi haline getirecek olan Kapalı Hayvan Pazarı projemiz için geri sayım başladı. Ilgınımıza kazandırmak için takipçisi olduğumuz Kapalı Hayvan Pazarı projemizi bugün yüklenici firmaya teslim ediyoruz. İnşallah en kısa sürede inşasına başlanacak. Bu önemli yatırımın ilçemize kazandırılmasında büyük katkıları olan, projenin her aşamasıyla bire bir ilgilenen Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’e ve desteklerini eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, KOP Başkanı İhsan Bostancı’ya, İlçe Başkanımız Ali Erten’e şahsım ve Ilgınımız adına teşekkür ediyorum. Ilgınımıza hayırlı olsun.”

Bu haber 1561 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:34 pm A A
BENZER HABERLER