25° Kapalı

İşte Ak Parti’nin Konya Milletvekili adayları 11. Sıra ve 14. sıra Ilgın

Ilgın Gündemi - Nisan 7, 2015 5:17 pm A A

Ak Parti Konya Milletvekili adayları belli oldu. Listenin ilk sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu yer aldı. İşte 14 kişilik Ak Parti Konya Milletvekili aday listesi:

 

1 – Ahmet Davutoğlu

2 – Mustafa Baloğlu

3 – Hüsniye Erdoğan

4 – Ziya Altunyaldız

5 – M. Uğur Kaleli

6- Leyla Şahin

7 – Mehmet Babaoğlu

8 – Abdullah Ağralı

9 – Halil Etyemez

10 – Rüveyda Gülsüm Kozak

11 – H.Ahmet Özdemir / Ilgın

12 – Ömer Ünal

13 – Mustafa Kaya

14 – Ömer Faruk Kanık / Ilgın

İlahiyatçı Hacı Ahmet Özdemir kimdir?

DSC_0010

 

Ilgın İlçesi’ne bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde 1961 yılında dünyaya gelmişim. Aile büyüklerimin beyanına göre tahminen 2-2.5 yaşlarında çocuk felci geçirmişim. Evliyim üç oğlum var. İlkokulu doğduğum yerde, orta öğrenimimi Ilgın Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum (1984).

***

Lise çağlarında MTTB Ilgın Şubesinde değişik görevler yaptım. Yetmişli yılların sonunda ve seksenli yılların başlangıcında MSP Ilgın İlçe teşkilatı‘nda yer aldım, Ankara’da MSP Siyaset Akademisi’ni tamamladım. Genel Merkez Görevlisi olarakRP Nevşehir İl Teşkilatını kurdum.

Üniversite yıllarında Mehmed Zahid Koktu, M. Esad COŞAN, Emin Saraç, Lütfi Doğan, Ömer Lütfi Zararsız ve Mehmed Emir misali bir çok hocadan özel dersler aldım.

***

Hak Yol Vakfı’nın ve Seha Neşriyat’ın kuruluşunda çeşitli görevler ifa ettim. Gençlerin yetişmesine katkıda bulundum. İslam Mecmuası’nın yayım çalışmalarında yer aldım ve yıllarca Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yürüttüm. Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Gülçocuk dergilerinin yayın kurulu üyeliklerini üstlendim.

***

Şam’da 1985/86 eğitim öğretim yılında MEB öğrencisi olarak devam ettiğim Arap Dili ve Edebiyatı Enstitüsü’nü dereceyle bitirdim. Pek çok hocadan özel dersler aldım.

***

Yurda dönüşte İstanbul’a yerleştim. Yine gençlerin yetişmesi uğrunda gayret gösterdim. Hak Yol Vakfı “Araştırma İnceleme Enstitüsü”nün (Darü’l-Hadis) genel sekreterliğini sürdürdüm. İlim Yayma Vakfı’nda açılan “İhya” adlı müessesede “araştırmacı” sıfatıyla yer aldım. Şu anda, o dönemlerde yetişmesine katkıda bulunduğum yaklaşık 30 bilim adamı yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde, YÖK’te görev yapmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ndeki İhtisas Kursu’nu ikmal ettim (1992). Tuba Kız Kur’an Kursu Karagümrük Şubesi’nde Hocahanımlara ve bir grup seçme öğrenciye Arap Dili-Edebiyatı ve İslam Hukuku dersleri verdim.

***

Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik ve Müftülük görevlerinde bulundum. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptım. Yönetim kademelerinde yer aldım.

***

Rize’de bir grup gönüllü ile Ensar Vakfı şubesini faaliyete geçirdim. İki dönem eş başkanlık görevini üstlendim, Basın Sözcülüğü yaptım, ardından yöneticilerinin talebiyle desteklerini resmi vazife almaksızın gönüllü olarak sürdürdüm.

***

Altı yıl önce Konya’ya döndüm. Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde çeşitli yöneticilik görevlerine ek olarak Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundum.

***

2006’da Doçent, 2011’de Profesör oldum. Birçok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınladım; tez yönettim; sempozyum düzenledim, konferans verdim, seminer çalışması ve ulusal ve yerel televizyon programı yaptım.

***

Türkiye Yazarlar Birliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi, Recep Tayyip ErdoğanÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesiyim.

***

Moğol İstilası (İstanbul 2005), adlı eserim Türkiye Yazarlar Birliği’nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü. Arapça (Çok iyi), İngilizce (İyi), Farsça (Orta) bilmekteyim.

İlçemiz esnaflarından Ömer Pullu’nun torunu Alaaddin Pullu’nun yeğeni Ömer FarukKanık

siyaset akademisi 1. ödülü

Ömer Faruk Kanık Kimdir?

***

1978 yılı Seydişehir doğumlu olup, Ilgın kütüğüne kayıtlıdır. İlköğrenimine Seydişehir’de başladı ve Kütahya’da bitirdi. Orta ve Lise öğrenimini Konya’da bitirdi. 1997 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünü kazandı ve bu bölümden mezun oldu. Yine Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalında 2002 yılında Yüksek Lisansına başladı, 2004 yılında Maden Yüksek Mühendisi ünvanını aldı. 2006 yılında Fen Bilimleri Enstitüsünde doktorasına başladı. İş hayatına 1992 yılında ticaret yaparak başlayan Kanık, ailesiyle birlikte 10 yıl ticaret yaptıktan sonra Üniversiteyi bitirip Mühendis ünvanı almasıyla kendi mesleğine yöneldi. Askerliğin ardından Bursa’da mermercilik sektöründe şantiye şefliği yaptıktan sonra, 2005 yılında Seydişehir’de bulunan ETİ Alüminyum ’un özelleşmesiyle birlikte, Cengiz Holding bünyesinde Üretim Şefi olarak göreve başladı. Ardından fabrikada modernizasyon çalışmalarının hızlanmasıyla Yatırım Grubu’nda görevlendirilmiş olup, hala aynı departmanda çalışmaya devam etmektedir. 10 yıllık çalışma süresince pek çok farklı ülkelere iş gezilerinde bulunmuştur. Yurtdışında uluslararası sempozyumlara, yurt içinde pek çok TÜYAP fuarlarına katılmıştır. Çalıştığı fabrika ile ilgili TÜBİTAK projeleri hazırlamıştır. Aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanı olup, Uluslararası indekste akademik yayınları bulunmaktadır. Seydişehir MÜSİAD’ın kurucularından olan Ömer Faruk KANIK, evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

11110813_1106843056007886_6200870799595866697_n

Bu haber 1453 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 5:17 pm A A
BENZER HABERLER