14° Kapalı

İŞ-KUR YENİ HİZMET NOKTASI ODALAR PROTOKOLÜ YAPILDI.

Ilgın Gündemi - Ocak 19, 2017 9:29 am A A

ILGIN TİCARET ODASI BAŞKANI VEHBİ ÖZLEN’DEN AÇIKLAMA

İŞ-KUR YENİ HİZMET NOKTASI ODALAR PROTOKOLÜ YAPILDI.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, Odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü Ankara’da imzalandı. İmza törenine, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ve 81 ilin İŞKUR il müdürleri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR olarak Türkiye ekonomisinin istihdam dostu büyümesini daha da güçlendirecek yeni bir atılım hamlesi başlattıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, artık oda ve borsaların, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendireceğini ve tanıtacağını ifade etti. “Oda ve Borsalarımız İŞKUR hizmet noktaları haline gelecek. Oda ve Borsalarımızda İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları görev yapacak. Böylece hizmeti işverenin ve işsizin ayağına götürmüş olacağız. Ankara’dan ve merkezden çare arama dönemi kapanacak, yerelden çözümler hız kazanacak” diyen Hisarcıklıoğlu, imzalayacakları protokolün bu konuya ilişkin olduğunu anlattı.

Ekonomide somut adımlar zamanı

Bu kapsamda, ilk olarak faiz baskısı altında ezilen KOBİ’lere ucuz finansmanın önünü açtıklarını ve TOBB Nefes Kredisini başlattıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ile KOBİ’lerin finansman ihtiyacına nefes olduklarının altını çizdi.

İstihdam için 3 müjde

İş dünyası olarak istihdamdaki sıkıntıları hem Başbakana hem de Bakana ilettiklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, hükümetin de iş dünyasından gelen sıkıntıları ve çözüm önerilerini hızla hayata geçirdiğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bakın Başbakanımız 2 Aralık’taki EKK’da açıkladı. İstihdam için 3 müjde verdi. Aralık 2016 ve Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primleri faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017’ye ötelenecek. Orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere bir yıl boyunca asgari ücretin yarısı, ikinci yılda ise yüzde 25’i kadar destek verilecek. Başta İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere İŞKUR programları ile 500 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek.

İŞKUR işe alacağın kişinin maaşını ödüyor, sigortasını yapıyor. Sana hiçbir maliyeti yok. Gel; işsiz bir kardeşime istihdam sağla, ekmeğini paylaş onunla. Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, senin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor. Bakın babanın oğluna yapmayacağını İŞKUR, özel sektörümüze yapıyor. Bize de bundan yararlanmak düşer.

Şimdi üyelerimize, KOBİ’lerimize diyorum ki; hangi tür çalışana ihtiyacın varsa, gel üye olduğun Oda-Borsadaki İŞKUR Hizmet noktasına; ihtiyacını söyle. Gerisini merak etme. Biz ihtiyacın olan nitelikli elemanı bulup sana getireceğiz.”

Yeni mezunun ücretinin yarısı devletten

Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin artı istihdamının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50’sini destekleyeceklerini vurguladı.

Türkiye’de her yaştan 1 milyon 250 bin gencin istihdam beklediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu; Üniversite mezunu gençlerin yaklaşık yüzde 30’unun iş aramadığına dikkati çeken Müezzinoğlu, “Bu grupla ilgili çalışma yapılması talimatını verdim. Neden istihdama girmek istemiyorlar, bunu araştıralım istedim. Bu gençler, bu milletin okulunda okudular ve bu milletin yarınlarına katkı sunabilecek birikim ve yaştalar. Onlardan istifade etmek bizim görevimiz. Bu davranışın sebebini bulup, gerekirse buna göre farklı projeler üretmeliyiz. Daha özgür, daha girişimci ve daha esnek projeler üretmeliyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından, “Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü” Bakan Müezzinoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı.

Bu haber 1044 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:29 am A A
BENZER HABERLER