18° Parçalı bulutlu

İlk kutlama Uğurlu’dan

Ilgın Gündemi - Ocak 9, 2019 10:27 am A A

AK Parti Ilgın Belediye Başkan Aday Adayı Murat Uğurlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çeken Uğurlu, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiğini söyledi.

Gazetecilerin ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olduklarını belirten Uğurlu, “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir. Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir” dedi.

Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan yerel ve ulusal medya kuruluşlarımız, sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdürmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

 

Bu haber 1260 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:27 am A A
BENZER HABERLER