13° Hafif yağmur

Ilgın spor kariyerinde ilk defa süper kümede

Spor - Ocak 28, 2013 1:19 pm A A

1973 yılında kurulan ILGIN SPOR ilk defa süper kümeye yükseldi. Maça çok yoğun ilgi vardı. Yaklaşık 250 kişi Ilgın’dan maçı izlemeye gelmişti. 1. Amatör A grubunu 2. Sırada tamamlayan ilçemiz takımı ILGIN SPOR ile B grubunu ikinci sırada tamamlayan Y.Emirgazi Belediye Spor 27.01.2013 Pazar Günü Cumhuriyet Sahasında son derece ağır zeminde  karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan taraf Ilgın Spor oldu. Henüz ilk dakika dolmamıştı ki şık çalımlarla ceza sahasına giren Barış yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Mustafa Aydın tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Serkan Gümüş’ün vuruşu üst direkten döndü. Kaçan penaltıyla daha da hırs yapan Ilgın Spor iyice kontrolü ele aldı. 25. Dakikada kullanılan köşe vuruşunda topu önünde bulan Ömer Uçak düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve Ilgın Spor 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf bu kez Y.Emirgazi Belediye Spor oldu. Ilgın Spor sahanın daha da ağırlaşmasıyla kontrolü kaybetti. Etkili ataklarla gelen Y.Emirgazi Belediye Spor 56. Dakikada penaltı vuruşu kazandı. Topun başına kalecileri Ahmet geçti.  Vuruşunda kaleci Oğuzhan başarılıydı ve kurtardığı bu penaltı maçın dönüm noktası oldu. Bu dakikadan sonra Ilgın Spor kontrolü tekrar ele aldı ve aradığı gol 80. Dakikada Serkan Gümüş’ten geldi. Sağ taraftan ceza sahasına girerek düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle biraz daha rahatlayan takımımız 3. golü bulmakta gecikmedi. 83. dakika ceza sahası içinde topu önünde bulan genç yetenek Berat Tapu topu ağlara gönderdi ve farkı 3’e çıkardı. 86. dakikada sahneye tekrar çıkan Serkan Gümüş kendisinin 2. takımının 4. golünü attı ve adeta kaçırdığı penaltıyı telafi etmiş oldu. Son dakikalarda ise Y.Emirgazi Belediye Spor bulduğu golle farkı tekrar 3’e indirdi ve maçta başka gol olmayınca ILGIN SPOR maçı 4-1 kazandı ve tarihinde ilk defa SÜPER KÜMEYE yükseldi.

Ilgın girişinde araçlarla karşılanan ılgın spor şehir merkezine kadar konvoy eşliğinde getirildi kısa bir kutlamada gerçekleştirildi. IHH

 

Bu haber 2302 kez okundu.
Spor - 1:19 pm A A
BENZER HABERLER