21° Kapalı

Ilgınlı öğrencilerden Polonya gezisi

Ilgın Gündemi - Nisan 13, 2017 11:22 am A A

Ilgın’da bir grup öğrenci Erasmus Projesi kapsamında Polonya ‘ya gitti.

Şehit Harun Çoban Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Çakmakçı  gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan11’i öğrenci 13 kişinin “Erasmus Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi” kapsamında 16 gün süren yurt dışı gezisine katıldığını söyledi.

Çakmakçı, Polanya’nın Wroclaw şehrinde düzenlenen geziye kendisinin yanı sıra Kimya Teknolojisi Öğretmeni Hasan Yıldırım ile 11 öğrencinin katıldığını belirtti.

Gezinin faydalı geçeceğini dile getiren Çakmakçı, “Makine teknolojileri öğrencileri ile birlikte  16 gün boyunca cnc, torna,  otoket ,  solidcam ve buna benzer programlar üzerine eğitim alarak yurda döndük.  Proje çok başarılı bir şekilde uygulandı.  Öğrencilerin gelecekleri açısından iyi bir deneyim oldu. Çek Cumhuriyeti Başkenti Prag şehrini gezme fırsatı elde ettik. Böylece farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduk. Ayrıca Avrupa da gelişen teknolojilerin ülkemize aktarılması hususunda öğrencilerimize geniş bir ufuk açtığını bu nedenle bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Orada sertifika töreni akabinde proje ortağı  ‘Aviva Poland’ tarafından duygu dolu yaklaşımlarla karşılıklı hediyeler takdim edildi.  Polonya’da ekip olarak iyi bir izlenim bıraktığımız kanaatindeyim” dedi.

Bu haber 1115 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:22 am A A
BENZER HABERLER