14° Hafif yağmur

Ilgın’lı isime kritik görev

Ilgın Gündemi - Ağustos 31, 2021 2:14 pm A A

Daha önce kritik görevlerde bulunan Ilgın’da doğup büyüyen ve ailesi hala Ilgın’da yaşayan Hamdi Turşucu, Özbekistan Taşkent Büyükelçiliği Basın Müşaviri oldu. www.ilginhakhaber.com olarak Turşucu’ya yeni görevinde başarılar dileriz.

HAMDİ TURŞUCU KİMDİR?

1978 yılında Ilgın’da dünyaya geldi. Baba tarafından Ilgın’ın tanınan ailelerindendir. Anne tarafı ise Konya merkeze yerleşmiş olup Hadim kökenlidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlkokulu Atatürk İlkokulunda, ortaokulu Ilgın İmam-Hatip Ortaokulunda, Liseyi ise Konya İmam-Hatip Lisesinde derece ile tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Bölümü mezunudur. Hacettepe, Erciyes ve Gazi Üniversitelerinde Siyaset Bilimi ve İktisat alanlarında Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesinde Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalında Doktora çalışmalarında bulunmuştur.Hacettepe Üniversitesinin MGV Başkanlığı, Cihannüma Derneğinde ise Danışma Kurulu Üyeliği yapmıştır.

2015’ten itibaren de YEŞİLAY Cemiyeti Mütevelli Heyeti üyesidir.Siyaset Bilimi, Türk Siyasî Hayatı, İktisat Tarihi ve Sosyoloji alanlarında ilmî çalışmalar yaptı. Çeşitli kitapların editörlüğünü ve bazı dergilerin yayın kurulu üyeliğini üstlendi. Sosyoloji ve Siyaset Bilimi alanlarında dersler verdi.1996 yılında Ankara gecekondularında başlayan sosyolojik saha araştırmalarına Türkiye genelinde aynı minvaldeki çalışmalarla devam etti. AK Parti’nin Türkiye genelinde 2007’den itibaren gerçekleştirdiği Siyaset Akademisinin projelendirme ekibinde yer aldı. 2007-2013 yılları arasında AK Parti Siyaset Akademisinin Genel Koordinatörlüğünü yürüttü.

Parlamenter Danışmanları Akademisi, Teşkilat Akademisi ve Genç Akademi gibi organizasyonları bizzat projelendirdi ve yönetti. Türkiye’de Belediyeciliğin Tarihi, Siyasal İletişim, Türkiye’de Seçmen Eğilimleri, Kentleşme ve Kent Sosyolojisi gibi başlıklarda 150’nin üzerinde konferans verdi.2001 yılında Erciyes Üniversitesinde Siyasi Tarih

, ardından 2004’te Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi kürsüsünde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılından itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakanlık Müşaviri, 2013 yılında Telif Hakları Genel Müdürü, 2014 yılından 2021 yılına kadar da Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü olarak çalışma hayatına devam etti.

Bu haber 2778 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:14 pm A A
BENZER HABERLER