21° Kapalı

Ilgın’lı çiftçi hukuk zaferi kazandı ‘İlçe Tarım Müdürlüğü Mahkemeyi kaybetti’

Ilgın Gündemi - Haziran 14, 2017 9:34 am A A

Konya’nın Ilgın İlçesi Avdan Mahallesinde, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) projesinde yapılan haksız uygulamayı yargıya taşıyan çiftçi hukuk zaferini kazandı.

İlçemizde birkaç yıldır uygulanan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) projesi memurun haksız işlem yaptığı gerekçesi ile gündem olmuş ve aylarca kamuoyunda yer almıştı.

Avdan Mahallesine ikamet eden ve geçimini çiftçilikten sağlayan Mehmet Ali Koç haksız bir uygulama karşısında kaldıklarını ifade ederek şunları kaydetti;

“Birkaç yıl önce uygulanmaya konulan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında Avdan köyündeki tarlalarım için müracaat ederek, Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile 3 yıllık bir sözleşme protokolünü imzaladık. Sözleşme ve yayınlanan tebliğ gereği tarlamda gerekli olan taş toplama işlemini gerçekleştirerek 1.128,96 kuruş desteğimi aldım. Fakat ertesi yıl yine aynı tarlalarda 2’inci yıl uygulamasını tebliğ gereğini yerine getirmeme rağmen İlçe Tarım personeline beğendiremedim. Personel hakkındaki şikayetlerimi Kaymakam dikkate almadı. İlçe Tarım Müdürlüğü sözleşmemizi ve yayınlanan tebliği hiçe sayarak hakkımda tarafıma ödenen 1.128,96 kuruş desteği faiziyle geri istedi. Bende sözleşmemizin 6. maddesi başta olmak üzere yapılan haksızlıkları dikkate alınarak, ‘şeriatın kestiği parmak acımaz’ diyerek idari işlemin iptali için Konya Bölge İdare Mahkemesine dava açtım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme karından yetkililerin ve ilgili personelin ders çıkartmasını isteğini söyleyen Koç, konuşmasına şöyle devam etti;

Türk Milleti Adına kesin olarak verilen kararda çıkartmasını bilene çok ders var. Kurum verdiği destek miktarından bile habersiz, Ziraat Bankasının resmi kayıtları olmasına rağmen 1.176.00 TL destek verildiğini iddia ettiler. Kararda da belirttiği üzere hakkımda bensiz tutulan tutanakta, tutanağı destekler fotoğraf, belge ve bilginin bulunmadığı görülmektedir denilmiştir. Köy bakkalı gibi kurum yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İlçe Tarım Müdürlüğü mesnetsiz ve dayanaktan, hukuktan yoksun olarak yapmış olduğu hata ile bir ilke de imza atmıştır. Bu kararın hak aramanın bir göstergesi olmasının yanında da çiftçi kardeşlerime bir örnek teşkil etmesini istediğim için kamuoyu ile tekrar paylaşıyorum. Çarşıda ve pazarda çiftçiler bana teşekkür etmekteler. İlçe Tarım Müdürlüğünde birçok tarımsal destekten yoksun bırakıldık. Biz yaptık oldu anlayışına maruz kaldık. Bize hakkımızı aramanın ne kadar doğru olduğunu yaşatarak öğrettin diyorlar.”

Koç, “çiftçilerin senin iş olmaz denildiğinde, koynuna evraklarını sokup ‘benim iş olmazmış’ deyip boynunu büküp dönüp gitsin istemiyorum. Ülkemiz kanunlar çerçevesinde yönetiliyor. Artık herkes şunu anlasın eski Türkiye eskilerde kaldı. Şimdi 2023 hedeflerine koşan yeni, yepyeni bir Türkiye var. Memurlarda artık eski Türkiye de yaşamadıklarının, eski Türkiye görev yapmadıklarının farkına varsınlar bu karardan da bir ders çıkartarak şapkalarını önlerine koyup iyice bir düşünsünler.”

– Mahkemeden kazandığı paraya çiftçiye döner ayran dağıtacak

Mahkemenin verdiği kararla Adalet yerini buldu diyen Koç, “kazanmış olduğum parayı farkındalık oluşturarak, hak aramaya dikkat çekmek için, ben yaptım oldu anlayışına son vermek için Ramazan Bayramının hemen ardından İlçe Ziraat Odası binası önünde çiftçiye döner, ayran ikram edeceğim” dedi. Çiftçi, Mehmet Ali Koç’u 2016 yılının ilk günlerinde Çiftçiye memur engeli! haberi ile gündeme taşımıştık.

İlçe Tarım Müdürlüğü, Ilgın’da çiftçiye memur engeli!, Sahipsiz Ilgın’ımda ilginç şap aşısı açıklaması, Tarım Müdürlüğü’nde Yine Memur Skandalı, ‘ÇATAK’ projesinde çiftçiye eziyet mi ediliyor? İlçe Tarım da Neler Oluyor? Yetkililer Bu Duruma Ne Diyecek ? manşetli haberlerimiz için tekzip talebinde bulunmuş ve mahkemeler bu talepleri de yerinde bulmayarak RED etmişti. İlçe Tarım Müdürlüğüne aynı konu üzerine kaybettiği 4’üncü mahkeme kararı da tebliğ edilmiş oldu.

 

Bu haber 2271 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:34 am A A
BENZER HABERLER