12° Parçalı bulutlu

Ilgın’ın yeni başkanını Vali Canbolat atayacak

Ilgın Gündemi - Eylül 5, 2016 4:01 pm A A

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral’ın yerine yeni belediye başkanını Konya Valisi Yakup Canbolat atayacak.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Konya’da yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanmıştı. Oral’dan boşalan belediye başkanlığı koltuğuna gelecek isim ise merakla beklenmeye başlandı. Yeni kanun hükmünde kararname ile terör örgütü soruşturması çerçevesinde görevden alınan ilçe belediye başkanlarını atama görevi valilelere verildi. Böylece Ilgın’ın yeni belediye başkanını ataması için gözler Konya Valisi Yakup Canbolat’a çevrildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ali Erten “FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, daha önce AK Parti Genel Başkanlığı tarafından partimizden ihraç edilmişti. Yeni kanun hükmünde kararnameyle birlikte Konya Valisi tarafından Ilgın Belediye Başkanlığına belediye meclis üyeleri arasından atama yapılacak. Biz de ilçe yönetimi olarak süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Ilgın’da bir boşluk oluşmaması ve hizmetlerin aksamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ dedi.

konhaber.comsur1473073695

Bu haber 1697 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:01 pm A A
BENZER HABERLER