15° Hafif yağmur

Ilgın’ın Geleceği Askıya Çıktı

Ilgın Gündemi - Haziran 18, 2017 12:39 pm A A

Kontimder Ilgın Temsilciliği 16 Haziran Cuma Günü Ilgın Ticaret Odasın’da bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ilgın’ın en az 50 yıllık geleceğine yön verecek olan Ilgın 1/5000 Nazım İmar Planı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Plânda arazi parçalarının genel kullanış biçimleri,başlıca bölge tipleri,nüfus ve yapı yoğunluğunun gelecekte hangi bölgelere kaydıralacağı gibi bilgiler yer alıyor. Toplantıda plan hakkında bilgiler veren Kontimder Ilgın Temsilciliği, yaptığı çalışmalar neticesinde planda eksik gördüğü alanları şu şekilde paylaştı;

  1. Sanayi Bölgesi gösterilmelidir. Orta ölçekli sanayi kuruluşları için(inşaat malzemeleri satıcıları sanayi,mobilyacılar sanayi,Pvc kapı doğramacıları sanayi,Ziraat aletleri ve galericiler sanayi gibi) sanayi bölgesinin gösterilmesi elzemdir.
  2. Bakanlıkça belirlenen mevcut Turizm Bölgelerine; özel sektörün gelecekte kuracağı tesisler için yer ve alan çalışması yapılmalıdır.
  3. Hayvancılık Bölgesi oluşturup, şehrin içerisindeki küçük işletmeleri bu bölgelerde toplayarak şikayetleri azaltarak verimliliği artırmalıdır.
  4. Meydan projesi yapılmalıdır. Ilgın’ın önemli değerleri olan Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Ulu Cami etrafında imar düzenlenerek şehir meydanı oluşturularak marka şehir adımları atılmalıdır.
  5. Depolama alanları çalışması yapılmalıdır. Müteşebbislerin meslek ihtiyaçlarının karşılanması için gereklidir.
  6. Sosyal Hizmet Alanları ile ilgili çalışma yapılmalıdır. Özellikle Huzurevi ve Engellilere yönelik tesislerin yeri bu planda gösterilmelidir.

Ayrıca 18. Madde uygulanacak alanların daha açıkça gösterilerek vatandaş bilgilendirilmelidir. Vatandaşlarımızı Ilgın 1/5000 Nazım İmar Planını aşağıdaki linkten incelemeye davet ediyoruz. Vatandaş yapılan değişikliklerle ilgili şikayetlerini Ilgın Belediyesine vermelidirler.

 

 

 

Bu haber 1130 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:39 pm A A
BENZER HABERLER