22° Parçalı bulutlu

Ilgın’ı ilgilendiren kanun teklifi MHP’li Gönen’den

Dünya'dan Haberler - Eylül 16, 2015 10:29 am A A

MHP Konya Milletvekili Mustafa Sait Gönen, nişasta bazlı şeker üretiminin, pancar şekeri kotasının yüzde 5’ine çekilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Gönen, nişasta bazlı şeker üretiminin, pancar şekeri kotasının yüzde 5’ine çekilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı sundu

MHP Konya Milletvekili Mustafa Sait Gönen, nişasta bazlı şeker üretiminin, pancar şekeri kotasının yüzde 5’ine çekilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Gönen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 4634 Sayılı Şeker Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi.

Nişasta bazlı şekerin, alkollü, gazlı, kolalı içeceklerde, tatlandırıcı olarak meyve suyu sanayisinde, tadı artırma ve fermante edilebilen özelliği ile de çikolata, şekerleme, tatlı, bisküvi ve unlu mamullerin üretiminde kullanıldığını belirten Gönen, nişasta bazlı şekerin insan sağlığı için tehlikesine dikkat çekti.

Gönen, nişasta bazlı şekerin üretim kotasının, ülkede üretilen şeker pancarı kotasının yüzde 10 kadarı olduğunu ifade ederek, bu kotanın 2015 yılında yüzde 30 oranında artırıldığını bildirdi. Gönen, Türkiye’de durum böyle iken, 300 milyon nüfuslu AB ülkelerinde bu kotanın yüzde 2-3 oranında olduğunu kaydetti.

30-40 yıldır çay şekeri yerine nişasta bazlı şeker kullanılmasının, obezite ve obezite ile ilgili hastalıklarının salgın haline dönüşmesini kolaylaştırdığını belirten Gönen, nişasta bazlı şeker kotalarının artırılmasının durdurulması ve AB kota seviyelerine uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Gönen, söz konusu kanun teklifiyle, mısır şurubundan elde edilen obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları için çok ciddi riskler taşıyan nişasta bazlı şeker üretiminin, pancar şekeri kotasının yüzde 5’ine çekilmesinin amaçlandığını bildirdi.

AA/ Memleket.com.tr

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber 2171 kez okundu.
Dünya'dan Haberler - 10:29 am A A
BENZER HABERLER