20° Kapalı

Ilgın’dan İdlib’e yardım

Ilgın Gündemi - Ocak 21, 2020 3:01 pm A A

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ilgın Temsilciliği öncülüğünde başlatılan “İdlib Acil Yardım Kampanyası” kapsamında, Suriye’ye 1 tır yardım malzemesi gönderildi.

Nevzat ispir caddesindeki Yardım Merkezi önünde tırların uğurlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ilgın         Temsilcisi Abdullah yağcı, törende yaptığı konuşmada, “hayırseverler ile sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 200 yatak, 1200 battaniye, 600 çift çocuk botu, çocuk bezi,un, kuru gıda, atkı, bere, oyuncak, pantolon, ayakkabı, mont gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan tam teşekküllü bir Yardım tırını , Suriye’de savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ulaştırmak üzere uğurluyoruz” ifadesini kullandı.

Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ise konuşmasında; “İHH Ilgın Temsilciliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında hayırsever Ilgın halkının destekleri ile oluşturulan yardım tırını bölgeye dualarla uğurlamak için buradayız, başta İHH temsilcimiz ve ekibi olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü aziz Ilgın halkına teşekkür ederim. Ilgın halkı hep yardımseverliğini göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. inşallah bölgedeki acıların biran evvel dinmesi ve  bu zulmün bitmesi için dua ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İmam Hatip Ayhan Battır tarafından yapılar dua ile yardım tırı bölgeye uğurlandı.

Törene, Tügva İlçe Temsilcisi Ramazan Yağcı, AK Parti Ilgın Gençlik kolları Başkanı Ersin Kurtçu ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber 1449 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:01 pm A A
BENZER HABERLER