20° Kapalı

Ilgın’dan Doğu Guta’ya 2 yardım tırı

Ilgın Gündemi - Mayıs 2, 2018 9:48 am A A

Ilgın’da hayırseverler tarafından bağışlanan 2 tır yardım malzemesi, İHH İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde yaşayanlara ulaştırılmak üzere gönderildi.

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı, Yyardım toplama merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Doğu Guta’da çok büyük bir insanlık dramının yaşandığını hatırlattı.

Kaplıca Diyarı Ilgın’dan Doğu Guta ve Afrine yardım eli sloganıyla  yardım kampanyası düzerlediklerini hatırlatan Yağcı,  Türkiye halkı Suriye halkının yanındadır. Masum Suriye halkının zalim esad rejimine karşı Mart 2011’de başlattığı kıyım sekizinci yılına girmiş durumda. Bu kıyım sürecinde Esad rejimi şebbihaları ile destekçisi şiaperest İran ve yardakçısı hizbullah ile emperyalist Rusya’nın insanlık dışı saldırıları ve güya Suriye halkının yanında olduğunu iddia eden ABD ve Avrupa’nın ihanetleri ile işkencelere, tecavüzlere, katliamlara maruz kalan mazlum Suriye halkı şimdiye değin içlerinde binlerce çocuk ve kadının da bulunduğu yüz binlerce kayıp vermiştir. Ilgınlı hayırseverlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde mazlum, mağdur kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor. 15 gün önce başlattığımız yardım kampanyası ile toplanan 2 Tır’lık insani yardım malzemesi inşallah Doğu Guta ve Afrin’de bulunan kardeşlerimize ulaştırılacak. Hazırladığımız yardım tırlarında 40 ton un, kuru gıda, dağıtıma hazır gıda kolileri, battaniye, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve temizlik malzemeleri  bulunmaktadır. Suriye savaşı başladığından bu yana mazlum Kardeşlerinin yanında olan Ilgın halkına tüm dünya mazlumları adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hayırsever halkımızdan. Allah yapılan yardımları makbul ve kabul eylesin.” diye konuştu.

Daha sonra yardım tırı, dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Törene Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber 1964 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:48 am A A
BENZER HABERLER