20° Hafif yağmur

Ilgın’daki kandil geleneği büyük ilgi görüyor

Ilgın Gündemi - Nisan 24, 2017 10:33 am A A

Konya’nın Ilgın ilçesi tarihi Lala Mustafa Paşa Külliyesi’nde bulunan tarihi Kurşunlu Camisinde kandil programı düzenlendi.

İlahi, Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i şerif okunan programda, terör saldırısında şehit olan güvenlik güçleri için dua edildi.

Camide vatandaşlara İlçe Vaizi Selman Konuk tarafından bu özel gecenin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair bilgiler verildi.

Edilen duanın ardından sona eren programda, camiye gelen vatandaşlara kandil simidi, çikolata ve lokum ile gül suyu ikram edildi.

Öte yandan cami avlusunda hizmet veren bir iş yeri sahibi tarafından cemaate çay, gofret ve meşrubat olmak üzere tüm ikramlar tüm kandillerde ücretsiz yapılıyor.

İş yeri sahibi Fatih Turgut yaptığı açıklamada tarihi camide birliktelik geleneğini “ücretsiz ikram” ile devam ettirdiklerini söyledi.

Turgut, önemli gün ve gecelerde camide hep birlikte ibadet ettiklerini ve namaz çıkışından gece yarısına kadar sohbet ederek dertleştiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Eskilerimizin yaptığı gibi önemli gün ve gecelerde tarihi cami de ibadet ediyoruz. Geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ilgın’da bizim gibi bazı iş yerleri gün boyunca ve gece yapılan servisleri cemaate ‘ücretsiz ikram’ gerçekleştiriyor. Ilgın’da bu gelenek uzun yıllardır devam ediyor. Kandil geceleri çoluk, çocuk, yaşlı, kadın, erkek bu cami ve cami avlusundayız. Cemaatimiz namaz çıkışı çayını içerken birbirleri ile sohbet etme imkanı bulduğu için birbirlerinin dertleri ile dertleniyorlar. Uzun yıllardır devam eden kandil geleneği cemaat tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu da bize ayrı bir heyecan oluyor.”

Kandil geceleri diğer camilerde namazlarını kılan vatandaşlar da ellerine ikramlıklarını alarak tarihi Lala Mustafa Paşa Caminin avlusuna gelerek kandil geleneğini yaşatmaya çalışıyorlar.

Bu haber 1282 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:33 am A A
BENZER HABERLER