12° Kapalı

Ilgın’da yüzde 50 hibeli nohut tohumu dağıtıldı

Ilgın Gündemi - Mart 10, 2020 9:24 am A A

Ilgın Tarım Kredi Kooperatifince çiftçilere yüze 50 hibe destekli nohut tohumu dağıtılmaya başlandı.

Nadas alanların değerlendirilmesi projesi kapsamında üretim yapan çiftçilere Orman ve Tarım Bakanlığı tarafından 51 çiftçiye 19 ton 800 kilogram hibe edilen sertifikalı nohut tohumlarının teslimine başlandı.

Ilgın Tarım Kredi Kooperatifi yetkilisi Ziraat mühendisi Emrah Alkan, Bakanlık tarafından yürütülen nadas alanların değerlendirilmesi projesi kapsamında Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığının nohut projesi kapsamında projenin üçüncü yılında yüzde 50 hibeli nohut tohumu dağıtımı yapıldığını söyledi.

Alkan, “Ilgın’da yaklaşık 51 çiftçimize 19 ton 800 kilogram nohut tohumu dağıtımına başladık. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz Azkan cinsi nohutlarımız, antraknoz hastalığına dayanıklı, kök ve solgunluk hastalıklarına toleranslıdır ve dik gelişen, orta derece dallanan, erkenci, yemeklik bir çeşittir. Ayrıca kurağa ve soğuğa da dayanıklı bir bitkidir. Nohut yetiştiriciliği coğrafi yapı ve iklim özellikleri nedeniyle ilimiz tarımına uygun olması, sektörel anlamda kentte yeni bir üretim faaliyet alanının oluşması açısından önemlidir. Nohut, Ilgın tarımında yaygınlaşması önem arz eden ve ekonomik değeri yüksek olan bir baklagil ürünüdür. Bugün dağıtımını yaptığımız Azkan tohum çeşidi, nohut tarımı yapılan tüm bölgelere önerilmektedir” açıklamasında bulundu.

Destekten yararlanan çiftçiler, emeği geçin tüm yetkililere teşekkür etti.

rbt
Bu haber 1651 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:24 am A A
BENZER HABERLER