22° Parçalı bulutlu

Ilgın’da yeni kimlik kartlarının dağıtımı başladı

Ilgın Gündemi - Ocak 2, 2017 12:00 pm A A

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının dağıtımı, Ilgın’da başladı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi” ile yeni kimlik kartlarının dağıtımına Konya’nın Ilgın ilçesinde başlandı.

Edinilen bilgiye göre, “Türkiye CumhuriyetiKimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında, İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından çipli kimlik kartlarının verilmeye başlandığı bildirildi.

 Kimlik kartı başvuruları için Ilgın’da yeni bir büro oluşturuldu. Başvurular için gerekli belgelerin, biyometrik bir adet fotoğraf, isteğe bağlı olarak kan grubu kartı, eski nüfus cüzdanı olduğu öğrenildi.

Dağıtımı yapılan yeni kimlik kartları, “güvenlik kimlik doğrulaması yapılabilecek, taklit, tahrif ve kimlik sahteciliği önlenebilecek. Ayrıca bu yöntemle daha güvenli ve hızlı hizmet alınması, sunulması ve işlemlerin kolaylaştırılması suretiyle bürokrasi azaltılacak ve kimlik kartları seyahat belgesi ve elektronik imza olarak kullanılabilecek.”

Kimlik kartı bedelinin 16 lira olduğunu ifade eden PTT müdür vekili Şükrü Büyükbayraktar  yeni kimlik kartı için ilk başvuruyu yaptı. Bayraktar yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “kart değişiminde parmak izi, damar izi ve avuç içi izimiz alındı. İşlem ilk gün yoğunluğu olması hasebi ile 10 dakika kadar sürdü. Yetkililer ayrı bir birim oluşturduğu için işlemler gayet hızlı. İlgililere teşekkür ederim” dedi. IHH

Bu haber 1175 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:00 pm A A
BENZER HABERLER