16° Kapalı

Ilgın’da Yaşlılara Saygı Haftası

Ilgın Gündemi - Mart 25, 2015 10:06 am A A

Konya Barosu Ilgın Temsilciliği “Yaşlılara Saygı Haftası”nda ilçede yaşayan avukatları buluşturdu.

Ilgın Adliyesi Avukatlar odasında yapılan etkinliğe Konya Barosu Ilgın Temsilcisi Av. Ramazan Yetkin Özalp ve Baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

 

Av. R. Yetkin Özalp yaptığı konuşmada “Yaşlılara saygısı olmayan hiçbir millet, geleceğinden emin olamaz.   Bizler nasıl çocuklarımıza değer verip, sevgimizi gösteriyorsak, onları koruyor ve kolluyorsak, gençlerimizde büyüklerine karşı  aynı saygı ve sevgiyi göstermek zorundadır. Avukatlık mesleği, bir ihtilaf mesleğidir. Meslektaşlarımız,davalar sebebiyle karşı karşıya gelmekte, müvekkillerinin haklarını korumak için meslektaşları ile mesleki bir mücadele içerisine girmektedirler. Bu mücadeleler bazen kırıcı olmaktadır.

Özalp; Mesleğimizin  birlikteliğini devam ettirebilmek için  tecrübeli meslektaşlarımız, gençlerimize örnek bir davranış içerisinde olmalılar,ve onların her sorununun çözümüne yardımcı  olmalıdırlar.Genç meslektaşlarımız da  meslekteki büyüklerine karşı, sevgi ve saygıda kusur etmemelidir. Mesleki birliğimizi ve mesleki saygınlığımızı ancak böyle sürdürebiliriz. Bu gün sebebiyle,tüm tecrübeli ve genç meslektaşlarımıza  sağlık ve mutluluklar dilerim”dedi.

 

Buluşma programında ilçenin en kıdemli avukatı Av. Atila İspir günün anısına pasta kesti.

 

İspir yaptığı konuşmada; kendisine yapılan bu jestten çok memnun olduğunu, Böyle bir gün düzenlemenin ve kendisine gösterilen sevgi saygıdan dolayı  çok mutlu olduğunu beyan ederek, meslektaşlarına tek tek teşekkür etti.

 

Av.Atila İspir’ yeni bebeği olan ilçenin  en  genç evli  meslektaşı olan Av. Mehmet İlbay’a bebeğinin dünyaya gelmesi sebebiyle hediyesini takdim etti.

0015

0016

Bu haber 1613 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:06 am A A
BENZER HABERLER