18° Parçalı bulutlu

Ilgın’da “TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi

Ilgın Gündemi - Nisan 10, 2014 9:00 am A A

Ilgın Bayram Harun Çoban Anadolu Teknik Endüstri ve Meslek Lisesi’nde TÜBİTAK’ın katkılarıyla “TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrencilerin ve öğretmenlerin iş birliği ile yapılan projeler yoğun ilgi gördü. Okulun konferans salonunda öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi. 54 öğrenci projeleriyle okullarını tanıtma imkanı buldu.

Okul Müdürü Emre Deveci, yaptığı açıklamada, bu projelerin amacının öğrencilerin ve öğretmenlerin gözetimde bilimsel çalışmalarla projeleri tanıtmak olduğunu söyledi.

Bu çalışmaların bir yarış olmadığını belirten Deveci, şunları kaydetti:

“Bir proje yapmak ve ortaya çıkartmak için diğer bölümlerle işbirliği yapmak amacını taşımaktadır. Okulumuz bu fuara 27 proje hazırlayarak, halka açık bir şekilde sergilemiştir. Öğrenciler kendi eserlerini bizzat kendileri sunarak katılımcılara projeleri hakkındaki çalışmalarını ve bilgilerini sunmaktadır. Eğer öğrencilerimize gerekli imkanlar tanınırsa bir çok fikir ortaya koydukları tarafımızdan da görülmüştür. Bu vesileyle emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, desteklerini esirgemeyen saygı değer velilerimizi de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Fuar gözetmen öğretmeni Orhan Özyurt ise fuarın TÜBİTAK’ın katkılarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Fuarın asıl amacın öğrencilerin çevrelerinden bulabilecekleri malzemelerle bilimsel çalışmalar yapabileceklerini göstermek olduğunu aktardı.

Bu haber 1923 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:00 am A A
BENZER HABERLER