16° Kapalı

Ilgın’da “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü

Ilgın Gündemi - Eylül 9, 2015 12:19 pm A A

Ilgın’da terör saldırılarını protesto amacıyla “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü düzenlendi.

Terör örgütünün düzenlediği saldırılarda çok sayıda asker ve polisin şehit olmasının ardından Ülkü Ocakları, ülke genelinde “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü düzenledi. Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan yürüyüşe MHP Ilgın İlçe Başkanı Hafız Ali Mercan, Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak, parti yöneticileri, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.

Dutlu Kahve Meydanında bir araya gelen binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla, Şehitliğe kadar yürüdü. Burada İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl Şahadet şerbeti içen Şehitler için dua etti ve binlerce kişi ellerini semaya açarak eşlik etti.

Duanın ardından kalabalığa hitap eden Müftü Kocagöl; “Ilgın Halkını duyarlılıklarından dolayı kutluyor tebrik ediyorum, ama özellikle sizlerden istirhamım tepkimizi bize yakışır şekilde gösterelim. Terör denen teşkilatın oyununa gelmeyelim” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

MHP Ilgın İlçe Başkanı Hafız Ali Mercan, tüm şehitlerimize rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Tekbir getirerek Şehitlikten tekrar şehir meydanına yürüyen grup “Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK,  her şey vatan için, ne mutlu Türküm diyene, Ilgın uyuma, şehidine sahip çık” şeklinde sloganlar attı.

Ilgın’lı vatandaşlar da, araçları ile konvoy düzenleyerek ayrıca evlerinin balkonlarından ve cadde köşelerinden kalabalığa destek verdi.

11261404_869577309801751_621325666986482518_n

Bu haber 1457 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:19 pm A A
BENZER HABERLER