28° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Peygamber sevgisi salona sığmadı.

Ilgın Gündemi - Nisan 21, 2015 4:55 pm A A

Ilgın’da “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği

Ilgın Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası kapsamında program düzenledi. Peygamber sevgisi ise salona sığmadı.

 

Ilgın Müftülüğü  tarafından organize edilen program Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gece Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Açılış konuşmasını ev sahibi Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl gerçekleştirdi. Kutlu Doğum Haftasını Ilgın’da çeşitli etkinliklerle kutladıklarını hatırlatan  Kocagöl  Kutlu Doğum Haftası kutlamalarındaki bu yılki tema ‘Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ olduğunu ifade etti.  Kocagöl; insanlar tek başına yaşama şansına sahip olmadığı için, birlikte yaşamada Hazreti Muhammed’in örnek alınması gerekir gerektiğini söyledi.

Konferansa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Akpınar; “Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Kulu, Cihanbeyli, Beyşehir, Seydişehir başta olmak üzere Konya’mızın 31 ilçesinde düzenlediğimiz  ‘Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ konulu konferansların güneş hesabına göre 20 Nisan denk geldiğini ve Peygamber Efendimiz  (s.a.v)’in doğum gününü Ilgın’da taçlandırıldığını ifade etti.   

İl Müftüsü Akpınar; Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Peygamberi anma programlarını camilerden, cami dışına taşımaya yönelik olarak başlatılmıştır ve Allah’a hamd olsun artık bugün okul öncesi eğitim alan 4-6 yaş grubu çocuklarımız Peygamberimizi anıyor. Onun hadislerini okuyorlar. Hadis yarışmalarına katılıyorlar. İnşallah öğrendikleri hadisler onların hayat düsturu olacak dedi.

Bu milletin Peygamber sevgisi bir başkadır diyen Akpınar; “insan doğar mevlidi şerif okutulur, sünneti yapılır mevlidi şerif ile, askere gider mevlidi şerif ile, düğün yapar mevlidi şerif ile, yani mevlid ile doğarız, ölürüz arkamızdan yine mevlidi şerif okutulur. Muhammet sevdasıyla doğarız, Muhammet sevdasıyla yaşarız, Muhammet sevdasıyla ölürüz. İnşallah mevlam bu sevdanın sahibi Peygamberimiz Muhammet Mustafa (s.a.v.) sancağı altında cenneti ile müjdelendirsin” dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde yapılan kampanyada okunan 15 milyon salâvatı şerif, 573 hatmi şerif, 3300 Yasin-i Şerif  362 Mülk suresi, 4250 İhlas suresi,1925 Ayet el Kursi ve 10 bin adet Kelime-i Şehadet’in  duası okundu.

Etkinlikler kapsamında düzlenen şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Geceye çiçeği burnunda Anadolu Gençlik Derneği Ilgın Temsilciliği görevine atanan Hasan Kaya ve yönetim kuruluda katıldılar.

Program sakal-ı şerif ziyaretiyle son buldu. Çıkışta Konya İl Müftülüğünün hazırlamış olduğu  ‘Farklı İnanç ve Kültürlerle Yaşama Ahlakı’ konulu kitap ve gül lokumu ikram edildi. IHH

IMG_8519 IMG_8497 IMG_8508 IMG_8531 IMG_8534 IMG_8537 IMG_8506IMG_8496IMG_8526

Bu haber 1116 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:55 pm A A
BENZER HABERLER