12° Orta şiddetli yağmur

Ilgın’da muhtarın mazbatasını YSK iptal etti

Ilgın Gündemi - Haziran 1, 2014 12:44 pm A A

Ilgın’da muhtarın mazbatasını YSK iptal etti

Konya’nın Ilgın ilçesi Milli Egemenlik Mahallesi muhtarı seçilen Züfer Erten’in mazbatası YSK tarafından iptal edildi

Konya’nın Ilgın ilçesi Milli Egemenlik Mahallesi muhtarı Züfer Erten’in mazbatası sabıkası nedeniyle seçim yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

30 Mart yerel seçimlerinde 5 aday arasından seçilen Züfer Erten 1321 ile muhtar olmuştu. Daha sonra Erten’in rakibi Sefer Çelik, İlçe ve İl Seçim Kuruluna itiraz etti. İtirazı değerlendiren İl ve İlçe Seçim Kurulları itirazı yerinde bulmayarak red etti. Konu Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazla devam etti. Yüksek Seçim Kurulu itirazı değerlendirdi ve Züfer Erten’in daha önceden almış olduğu cezadan dolayı seçim yeterliliğine sahip olmadığı kararına vardı. Karara istinaden Züfer Erten’in mazbatası iptal edildi. Boşalan muhtarlık görevi ise 30 Mart yerel seçimlerde 605 oy alarak 2. olan muhtar adayı Sefer Çelik’e verildi.

IMG_6615

Züfer Erten yaptığı açıklamada “2007 yılında Sivil Toplum Örgütü ilçe başkanı olarak görev yaptığımda abonesiz elektrik kullanımından dolayı sorumlu tutularak sicil kaydım olmuştu. 2009 yerel seçimlerde de konu Yüksek Seçim Kuruluna aynı kişi tarafından yapılan itirazla taşınmış ve itiraz yerinde bulunmayarak 3.6.2009 tarih 5463 sayılı kararıyla red edilmişti. 2014 yılı yerel seçimlerde de aynı durum söz konusu oldu. İl ve İlçe Seçim Kurulları itirazı red ederken yasada suç olmaktan bile çıkartılan
sabıkam nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu talebi kabul etmiştir. Yüksek Seçim Kurulu kendi verdiği her iki karala kendisi çelişkiye düşmüş durumdadır.” Dedi. Erten konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyacağını ifade etti.

IMG_6614

Mazbatasını alarak görevine başlayan yeni muhtar Sefer Çelik ise hakkın yerini bulduğunu ve mahallesine gece gündüz en iyi şekilde halka hizmet hakka anlayışıyla hizmet edeceğini söyledi.

Bu haber 3483 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 12:44 pm A A
BENZER HABERLER