24° Kapalı

Ilgın’da ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği

Ilgın Gündemi - Nisan 16, 2016 1:12 pm A A

Ilgın Müftülüğü’nce Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Her yıl 9-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri Ilgın ilçesinde de düzenlenen programla kutlandı. Lala Mustafa Paşa Külliyesin’de düzenlenen Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl seçtiği ana temanın ‘Gelin Birlik Olalım’ teması olduğunu belirten Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, yaptığı konuşmada, ” Ülkemizde ve İslam dünyasında ortaya çıkan anarşi ve terör hareketleri Müslümanların birbirlerini acımasızca katletmeleri, İslam dünyasını kan ve gözyaşı içerisinde bırakma gerçeğidir. Gelin biz birlik olalım” dedi.

İzlenen sinevizyon gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan, Eskişehir İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Müftüoğlu  “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konu alan bir konferans verdi.

Programa,  Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ebabil, Garnizon Komutanı Hüsnü Duran, Emniyet Müdürü Mehmet Kambur, Baro Temsilcisi Av. Ramazan Yetkin Özalp, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mazhar Turgut, CHP İlçe Başkanı Tahir Dilek, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.DSC_03633

Bu haber 1120 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:12 pm A A
BENZER HABERLER