17° Kapalı

“Ilgın’da küçülme ve işsizlik”

Ilgın Gündemi - Şubat 8, 2021 11:51 am A A

Siyasetin Nabzı” köşemiz de bu hafta, Deva Partisi Ilgın İlçe Başkanı Ali Nadaroğlu; fikir, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Ilgın Gazetecilerine paylaştı.


Deva Partisi Ilgın İlçe Başkanı Ali Nadaroğlu “Ilgın da küçülme ve işsizlik” manşeti ile yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi;


Yerel basınımızın kıymetli mensupları ve sevgili hemşerilerimiz. Ilgın’da siyasetin nabzı konulu sosyal medya ve basında paylaşılmak üzere basın temsilcisi arkadaşlarımızın daveti üzerine DEVA PARTİSİ (Demokrasi ve Atılım Partisi)Ilgın ilçe teşkilatını temsilen ilçe başkanı olarak görüşlerimizi açıklamak üzere katılmış bulunuyorum.


Başkan Ali Nadaroğlu “Yerelde siyaset yaparak ilçemize en doğru ve yakışan hizmetleri getirmekle yükümlüyüz. 18 yıldır güçlü oy desteği ile iktidara oy veren Ilgın’ımızın İktidarın ve Devletin nimetlerinden ve haklarından faydalanmak hak ettiğimiz payı almak elbette Ilgın’da yaşayanlar olarak en doğal hakkımızdır. Bu konularda ara sıra bazı eleştiriler olsa da ilçemizden giden kurumlar ve işsizliği önleyici kalıcı yatırımlar için mücadele yapılmamıştır.


Geçmişten günümüze şöyle baktığımızda Ilgın’a hizmet eden genel ve yerel siyasette bulunanlar Ak parti iktidarına kadar olan zamanda az çok işsizliği önleyici iş istihtamına katkı sağlayan bir şeyler ortaya koymuşlardır. Hükümetin ekonomik politikalar neticesinde ilçemizde bulunan esnafımıza ve gençlerimize katkı sağlayan şeker fabrikası özelleşme sürecine alınmış bu vesileyle hem üretim hemde istihdam sayısı küçülmüştür.


İçinde bulunduğumuz kampanya döneminde ise şeker fabrikasına pancar yatıran çiftçilerimiz geçen yıldan kalan küspe artıklarının oldukça yer kaplaması ve düzensiz gün kartları sebebiyle pancar yüklü römorklar ya tarlada ya sokak aralarında yada fabrika önünde bekletilerek hem zaman kaybına uğramışlar hemde beklemeden dolayı pancarda polar kaybına uğrayarak mağdur olmuşlardır.


Önceki yıllarda ilçemize kazandırılan değişik kamu kuruluşları ve bankaların kapanması başka ilçelere taşınması zaten zor durumda olan can çekişen esnafımıza adeta bir tokat olmuştur. İlçemizden giden banka ve kamu kurumları ile beraber ilçe ekonomimiz ve esnafımız oldukça küçülmüş bunun yanı sıra nüfusumuzda bir o kadar düşmüş işsiz sayımız artmıştır.


Başkan Ali Nadaroğlu “Ülkemizin temel sorunu olduğu gibi ilçemizdede işsiz gençlerimize ve aile reislerimize iş imkanı sağlayacak herhangi bir yatırım yapılamamış ve yatırımcı kuruluşlar ilçemize getirilememiştir.
İktidara ve temsilcilerine yakın olanların yakınlarının dışında gariban gençlerimizin iş bulma imkanı kalmamıştır. Komşu çevre ilçelere baktığımızda onlar iktidarın imkanlarından en iyi şekilde faydalanırken maalesef ilçemizin üvey evlat muamelesi görerek göz ardı edildiğine şahit olmaktayız.


Yakın ilçelerimizde Meslek Yüksek Okullarının Fakülteye dönüştürülmesi çabaları varken,her türlü alt yapıya sahip yüksek okulumuzunda kapatılan bölümlerin getirilerek fakülteye dönüştürülmesi ve bölümlerin çoğaltılması umudumuzdur.


Civarımızda bulunan kaplıca işletmeleri iç ve dış turizime yönelik faaliyet gösterirken her nasılsa bu alandada geri planda kalarak kaplıcamızın tanıtımında iç turizme dahi sesimizi duyuramamış yeterli tanıtım yapılamadığından kaplıcalarımız ancak kendi kendini idare eder durumdan öteye gidememiştir.


Şehrimizde Belediye imar komisyonunca en son yapılan imar planı tadilatı değişikliği hangi maksat ve amaçla kimlerin nemalandırlması adına yapılmışsa halkımızın büyük bir bölümü mağdur edilmiştir. Kensel dönüşüm 2.Toki toplu konutlarındada yapım sözlemesi dışındaki uygulamalar sonucu hak sahibi vatandaşlarımızdanda benzer şikayetler duymaktayız.


Deva Partisi Ilgın İlçe Başkanı Ali Nadaroğlu “Pandemi döneminde ülke genelinde işten çıkarılmaların askıya alındığı bir dönemde Sahip Ata otelde çalışırken iş akitleri askıya alınan çalışanlarımızın durumları bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Temennimiz bu arkadaşlarımızın en kısa zamanda işlerine tekrar döndürülmeleridir. Pandemiden dolayı çalışamayan emekçi kardeşlerimiz müzisyen,garson,okul servisçileri ile herhangi bir geliri olmayan aile reisleri ve küçük ölçekli yerel esnafımıza belirlenecek oranda yardım yapılması mümkünse mağdur olan bu vatandaşlarımızdan durumları düzelene kadar belediyece su parası ve çevre temizlik vergisi alınmaması teşkilat olarak talebimizdir. Zira komşu belediyeler kendi halkına bu konuda maddi destek vermektedir. Ramazanın habercisi mübarek üç aylara girmek üzere bulunduğumuz bu günlerde ilçemiz merkez ve mahalle camilerimizde eksik olan imam açığının giderilerek imam atamalarının yapılması halkımızın beklentisidir.


Ülke genelinde olduğu gibi Ilgın’ımızda son yılların en kurak günlerini yaşamaktadır. Tarımsal yatırım olarak ilimizin güneyinde bulunan ilçelerin susuzlukla mücadele kapsamında göksu, kızılırmak ve beyşehir gölünden getirilen su ile buluşmaları planlanırken malesef bu konudada ilçemiz ve civar çiftçilerimize fayda sağlayacak sulama amaçlı herhangi bir proje çalışması yapılmamıştır. Kuraklık nedeniyle yeraltı suları çekilmiş ve gölümüz kurumuştur, İlçemizin Sakarya havzası kapsamında bulunmasından dolayı derin kuyu su ruhsatı alınamamaktadır. Devletimizin imkanları ile Beyşehir gölünden Ilgın’ımıza kapalı şebeke ile getirilecek göl suyu ilçemiz ve civar çiftçilerimize can suyu olacaktır. Zaten ağırlaşan fiyat artışları ve zamlardan dolayı çiftçilerimiz tarlalarına yeterli güreyi atamamakta ve ürün kaybına uğramaktadır.


Başkan Nadaroğlu “Yapılması planlanan organize sanayi bölgesi için emeği geçen arkadaşlarımıza ve yetkililere buradan teşekkür ederim. Ancak bu konuda bir katkıda bulunmak istiyorum, bilindiği üzere Akşehir mevcut organize sanayinin yanına 2.bir genişleme bölgesi çalışmalarına başlamış olup hemen karşısında bulunan gözpınar tren istasyonu ve rampasınıda kullanmak suretiyle sanayicisini yurt içi ve yurt dışı ulaşıma bağlantılı bir duruma getirmek için çalışmaktadır. İlçemiz yetkilileri bu konuda ellerini birazdaha çabuk tutmalı büyük yatırımcıları davet etmeli ve ilçemize kazandırılmalıdır.


Sayın basın menupları ve değerli arkadaşlar,İktidarlar her zaman muktedir olup halkın temel ve ekonomik ihtiyaçlarına cevap vermek zorundadır.Bu anlamda eksikliği hissedilen birkaç konuyada değineceğim;bazı mahallelerimizde bulunan sokak aralarında planlama nedeniyle doğal gaz hizmeti götürülemediğinden orada bulunan sakinlerimiz bu nimetten mahrum olmuşlardır. Yine şehir içerisinde bulunan bağlanması elzem olan sanayi sitesi esnaflarımız ile demiryolu arkasında bulunan mahalle sakinlerimiz ve buğday pazarı esnafımızda doğalgaz hizmeti alamamaktadır. Uzun zamandır alt yapı hizmeti veren kanalizasyon şebekesi gerek yağmur sularının buraya akıtılması ve gerekse yogunluk nedeniyle agır çalışmakta oldugunu düşündüğümüzden mahalle ve sokaklarda bulunan evlere rahatsız edici koku yaymaktadır. Şehir merkezimizdeki bazı mahalle ve sokak sakinlerimizde ulaşım hizmetinden yaralanamamaktadır. Gururumuz kaplıcamız ile anılan adı ile müsemme kaplıca dağımızda bulun arsalar ve orada kaderine terkedilen binanın akibeti belirsizliğini korumaktadır.Şehir merkezinde faaliyet gösteren Hırdavat,mahrukat ve besici esnafımıza şehrin uygun bir yerinde yer temin edilmesi bu esnaflarımıza arsa ve proje konusunda destek sağlanması olumlu sonuçlar doğuracaktır. Çiftçi ağırlıklı olan ilçemizde şeker fabrikası ile bağlantılı Ilgın merkezi ve Orhaniye mahallesi arası yolun bakımı yapılarak çiftçimizin yoğun olarak kullandığı ekim dikim ve pancar döneminde hizmete sunulması ana yola alternatif olacak ve aynı zamanda şeker fabrikası ile ağalar mahallesi kavşağı ve esentepe mahallesi kavşağına elektrikli sinyalizasyon uyarı sistemi kurulması buralarda oluşabilecek kazaların önüne geçecektir.


Değerli arkadaşlar yerel yönetimler yasası ile büyükşehir kapsamına alınan belediyeler adeta büyükşehir belediyelerinin şube müdürlüğü görünümüne getirilmiştir. Bu manada mevlana kalkınma ajansı hibe desteği ile büyükşehir belediyesi yatırımları kapsamında konyanın diğer ilçelerinde olduğu gibi ilçemizede hayvan pazarı, şehir konağı ve gençlik merkezi yapılmış olup haricen gerek büyükşehir belediyesi ve gerek iktidar tarafından ilçemizdeki genç işsizlerimizin iş istihdamına yönelik bir çözüm ve ekonomiye katkı anlamında her hangi bir yatırım getirilememiştir. Öğrendiğimiz kadarı ilede büyükşehir belediyesinin son yatırım toplantısında ilçemize önemli oranda bir program yapılmamıştır. Şehirlerde temizlik park ve mesire alanları temiz çevreciliğin gereği belediyelerin asli görevidir. Beklentimiz Ilgın’ımızın gençlerine iş imkanı sağlayacak yatırımların ve projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ve ilçemizin Akşehir, Beyşehir, Ereğli, Seydişehir örneği gibi çağdaş yaşanılır çevreci bir İlçe durumuna getirilmesidir. Elimizdeki kazanımların kurumların ve kuruluşların ilçemizden gönderilmesi acaba Akşehirin il olabilmesi için mi Ilgın küçültülüyor mu şüphesini uyandırmaktadır.


Sevgili hemşerilerim Ilgın’ımız ve Ilgın’da yaşayanlarımız yalnız ve sahipsiz değildir. Allah izin verdiği müddetçe DEVA partisi olarak İlçemize sahip çıkacak yetenek, kapasite ekibimiz ve teşkilatımız vardır. Dün olduğu gibi yarınlarda da bu memlekete sahip çıkmak hiç bir menfaat ve çıkar beklentisi içinde olmadan esnafımıza, çiftçimize, Ilgın’da yaşayan insanımıza ve işsizlerimize umut ettikleri yaşam standardı ölçüsünde imkan sunmak görev verildiğinde devletimizin ve iktidarın imkanlarını halkımızın ve işsizlerimizin hizmetine adamak bizlerin boynumuzun borcu ve asli görevimizdir. İlke ve amacımız Ilgın’ımızın bir tek çöpünü dahi kaybetmeyeceğimiz gibi şehrimizi kaybettiği değerlerine kavuşturmak gençlerimize iş umudu olmak, bu memlekete insanlık ve vicdan borcumuzdur.” dedi.

Bu haber 1136 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:51 am A A
BENZER HABERLER