15° Kapalı

Ilgın’da İstihdamda Milli Seferberlik Sürüyor

Ilgın Gündemi - Mart 26, 2017 7:09 pm A A

Ilgın Belediyesi ve Ilgın Halk Eğitim Merkezinin iş birliği ile İŞKUR bünyesinde düzenlenecek olan Toplum Yararına Eğitim Programı (TYP) kurslarının kayıtları yapıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Karahan; “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstihdam da Milli Seferberlik Çağrısına katılmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstihdam da Milli Seferberlik” çağrısına vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Karahan sözlerine şöyle devam etti:

“Arkadaşlar bu program dahilinde Hasta ve Yaşlı Refakatçisi, Kat Hizmetleri Elemanı, Elektrik Tesisat Proje Çizeri ve Dekoratif Tablo Yapımı olmak üzere 4 kursumuz bulunmaktadır. Her Kurs için 25 kişilik kontenjan açarak toplamda 100 kursiyerimizi istihdam ederek hem evine ekmek götürmesine vesile oluyoruz hem de meslek sahibi olmasına vesile oluyoruz. Katılacağınız bu kurslar tamamlandığında sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Şuan çalışmanızın karşılığı olarak alacağınız ücret her ne kadar cüzi bir bir miktar olsa da ilerde herhangi bir istihdam durumunda hak etmiş olacağınız bu sertifikaların çok faydasını göreceğinize inanıyorum.”

Bu haber 1067 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 7:09 pm A A
BENZER HABERLER