18° Kapalı

Ilgın’da ilk defa Ahilik haftası kutlandı

Ilgın Gündemi - Eylül 25, 2014 1:33 pm A A

Ahilik Kültür Haftası, Ilgın’da tüm oda başkanları tarafından yapılan protokol ziyareti, Mevlid-i Şerif ve Ahilik helvası dağıtımı töreni ile kutlandı.

Etkinlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak, yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Ilgın Kaymakamlığı başta olmak üzere protokol ziyaretleri gerçekleştirildi. Ilgın oda ve borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleşen ziyaretler Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral’a yapılan ziyaret sonrasında Lala Mustafa Paşa Külliyesi Kurşunlu Cami ve  Sanayii Cami de  Mevlid-i Şerif okutulmasıyla devam etti. Namaz çıkışında cemaate  “Ahi Helvası” dağıtıldı.

Kutlamalar özel bir otelde düzenlenen programla devam etti.

Esnaf ve sanatkarlar Odası tarafından İlk defa gerçekleştirilen etkinliğe Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Hüsnü Duran, Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, daire müdürleri, oda başkanları, eski yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ertuğrul Parlak gerçekleştirdi. Ahiliğin geçmişte önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Parlak, “Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzelliklerin birleştiği ortak bir oluşumdur. Ahilik kurumunda her önüne gelen ahi olamaz herkes yaptığı işte tecrübesini ortaya koyarak esnaf olur. Ahiliği ve ilkelerini her zaman sevdim ve bunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elimden geleni yapacağım. Bu nedenle Ilgın’da ilk defa Ahilik haftası kutlaması yapılıyor” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Ahilik 700 yıllık kültürel bir mirastır. “Ben siftah ettim komşumdan al” felsefesini yaşatmaya çalışılan “Ahilik, dünden bugüne toplumun kemikleşmesinde, çıraklıktan ustalığa, küçüğün büyüğe saygısından sevgisine, tam anlamıyla bir insan yetiştirme sanatıdır. Bu sanatın unutulmaması için caba gösteren Ilgın Başkanımız Ertuğrul bey ve yönetimine teşekkür ediyorum.”dedi

Yılın Ahisine plaket

Düzenlenen kutlamalar kapsamında Ilgın Esnaf ve Sanatkarla Odası tarafından belirlenen yılın Ahisi  65 yaşındaki 37 yıllık oda üyesi elektrik pano üretim ustası Mehmet Erzurum’a ve hizmetlerinden dolayı eski başkan Hasan Ersoy’a plaket verildi.

Programda misafirlere yemek ikram edildi. Gece sonunda protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirildi. IMG_7337IMG_7314IMG_7308

Bu haber 1306 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:33 pm A A
BENZER HABERLER