21° Parçalı bulutlu

Ilgın’da hastane personeline temizlik ve kat hizmetleri kursu

Ilgın Gündemi - Ağustos 16, 2016 10:28 am A A

Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesi personeli, temizlik ve kat hizmetleri kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Ilgın Devlet Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle 536 saat süren temizlik ve kat hizmetleri kursu eğitimine katılan 27 hastane personeline sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Çınar, belge almaya hak kazanan 27 kursiyeri tebrik ederek katkılarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Çınar, hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “ 2015 yılının Ekim ayında yeni binasında hizmet vermeye başlayan Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanemizde 5 yıldızlı otellerde uygulanan Hause keeping temizlik ve kat hizmetleri sistemine geçtik. Yeni hizmet binasına taşınmakla birlikte hastaneye birçok tıbbi cihaz alındı. Hasta odaları otellerde bulunan oda standartları düzeyinde dekore edildi. Ayrıca yeni bir ameliyathanede farklı ve yeni ameliyatlar yapılmaya başlandı. Oluşan bu iş yükü artışına cevap vermek ve hasta güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçtik ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hastanede çalışan 27 temizlik personeline toplam 536 saat teorik ve uygulamalı eğitimden oluşan bir kurs açtık. Kurs yaklaşık altı ay boyunca devam etti. Öncelikli olarak hastane temizlik hizmetlerinde görev ve sorumluluklar yeniden planlanarak turizm otellerindeki gibi S1, S2,S3,S4 adı altında yetki ve sorumluluklar dağıtılarak yeni bir organizasyon şeması oluşturuldu. S1 , katlarda ve birimlerde temizlik işini yürüten personel, S2 bölüm sorumlu personeli, S3 kat hizmetleri ve genel alanlar şefleri ile S4 hause keeper temizlikten sorumlu yönetici olmak üzere atamalar yapıldı. Çamaşırhane ve teknik servisler yeniden elden geçirildi ve organizasyon şeması içerisinde tanımlandı. Mevcut temizlik alet ve ekipmanları yeniden planlandı ve eksikler giderildi. Kurs süreci boyunca personele kişisel bakım başta olmak üzere kat ve genel alanların temizlik kuralları , hastane enfeksiyonları ile mücadele, hasta odası bakımı ve düzenlenmesi , temizlikte kullanılan kimyasal maddelerin özellikleri ve kullanım yerleri gibi daha bir çok konuda pratik ve teorik eğitim verildi. Verilen eğitimler gerek yazılı gerekse uygulamlı sınavlarla değerlendirildi. Eğitim süreci sonunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalarını alan personellerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Hastanenin konferans salonunda yapılan güzel bir törenle sertifikalar kursiyerlere takdim edildi. Törene İlçe Halk Eğitim Müdürü ve hastane yöneticileri ile diğer hastane personeli katıldı.

 

Ilgın Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre hastanenin misyonunun ” uluslararası standartlarda hizmet veren her yönü ile öncü bir hastane olmak “olduğu, bu hedefe ulaşmak için her türlü gayreti gösterecekleri belirtildi.

Hasta yakınları ise, yeni uygulamaya başlayan temizlik hizmetlerinin hastanenin hijyen açısından çok daha etkin temizliğin daha güvenilir olduğu belirterek memnuniyetlerini dile getirerek yetkililere teşekkür etti. IHHDSC_08499

Bu haber 2039 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:28 am A A
BENZER HABERLER