17° Açık

Ilgın’da hamile kadın 3 saat sonra hastaneye ulaştırıldı

Ilgın Gündemi - Ocak 8, 2015 1:20 pm A A

Ilgın ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki mahallede mahsur kalan hamile kadın, 3 saatlik çalışma sonucu hastaneye ulaştırıldı.

***

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yorazlar Mahallesi’nde yaşayan 9 aylık hamile Hatice Aydın’ın (23) sancısı başlayınca, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’nden yardım istendi.

***

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mahalledeki hamile kadını hastaneye getirmek için görevlendirilen sağlık ekibi, Ilgın Belediyesine ait greyder ve jandarma ile bölgeye hareket etti. Jandarma ekiplerinin aracı, yolda kara saplandı. Araç, yardım istenen köylüler tarafından traktörlerle kurtarıldı.

***

Sağlık ekipleri, bu sırada greyderin açtığı yolda ilerleyerek bölgeye ulaştı. Ekipler, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda Aydın’ı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesine getirdi. Anne Aydın, burada bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

***

Ilgın Devlet Hastanesi sağlık görevlisi Ayşegül Yıldız, gelen çağrı üzerine hastayı almaya giden sağlık ekibinde, yolda doğum olma ihtimaline karşı iki ebenin de görevlendirildiğini belirtti.

***

– Anne ve bebeğin sağlık durumu iyi

***

Yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen ekiplerin yoğun çalışması sonucu bölgeye ulaştıklarını, eve girdiklerinde doğumun henüz başlamadığını tespit ettiklerini ifade eden Yıldız, “Bunun üzerine doğumun hastanede olmasının uygun olacağı kanaatine vardık ve hastayı hastanemize getirdik. Hastamız, hastanemizde sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin durumu iyi” dedi.

***

İkinci çocuklarına kavuşan anne Hatice ve baba Hasan Aydın (27) ise “Gülten” adını verdikleri kızlarının sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA/Merhabahaber.com

4234661 4234663 Hamile kadın 3 saat sonra hastaneye ulaştırıldı Hamile kadın 3 saat sonra hastaneye ulaştırıldı

 

Bu haber 1276 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 1:20 pm A A
BENZER HABERLER