16° Parçalı az bulutlu

Ilgın’da Hafızlık kız Kur’an kursu temeli atıldı

Yerel Duyurular - Ocak 6, 2016 5:06 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde hayırsever vatandaşların bağışladığı arsa üzerine yine hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.

Hayırsever vatandaşlarca bağışlanan arsa üzerine yine hayırseverlerin katkılarıyla  Konya’nın  Ilgın İlçe Müftülüğü ile Ilgın, Cami ve Kur’an Kursu yaptırma ve yaşatma Derneğinin işbirliği ile yaptırılan Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun ve iki mahallede yapılması planlanan iki Kur’an Kursunun temelleri atıldı.

İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Hizmete başladığımız ilk gün Ilgın’da bir Hafızlık Kur’an Kursu ihtiyacını olduğunu tespit edip hemen bu ihtiyacı karşılamak için çalışmalara başladık. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan üç arsamızda temel atılarak, Kur’an Kursu inşaatlarımız başlamış durumdadır. Bu üç inşaattan bir tanesi Hafızlık Kız Kur’an Kursu olarak hizmet verecek. İnşaatlarımızı tamamını Temmuz veya Ağustos ayında tamamlayıp hizmete açmayı düşünüyoruz. Fakat kurs yapmaktan ziyade içini öğrenci ile süslemek daha önemli ama ilçemiz bu durum için de çok müsait şimdiden kurs ne zaman açılacak diye soran, sabırsızlanan cemaatimiz var.”

Küçük bir ilçede üç kurs inşaatını birden yapmanın kolay olmadığını söyleyen Müftü Kocagöl; “Üç inşaatımızın toplam maliyetinin 2,5 milyon ben Ilgın halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum .Bizi yalnız bırakmadılar” dedi.

Kaynak; AA/ haber7

Ilgın İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl IMG_7260

1571_574680749356412_7587530105923472613_n

Bu haber 1550 kez okundu.
Yerel Duyurular - 5:06 pm A A
BENZER HABERLER