22° Parçalı bulutlu

Ilgın’da galericilik mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapıldı

Ilgın Gündemi - Eylül 17, 2018 10:49 am A A

Ilgın’da 2´inci el motorlu kara taşıtların satış sertifikası için başvuran 42 aday teorik ve pratik sınavlarda ter döktü.

Ticaret Odası ile TOBB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına Başkan Vehbi Özlen’de katılarak sınavları yakından takip etti.

Ilgın Ticaret Odası Başkanı  Özlen, burada yaptığı konuşmada Ilgın Ticaret Odası tarafından inşaat alanlarında açılan mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına 2’inci motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumluluğu sınavı da eklendiğini hatırlatarak şunları kaydetti;

“Her meslek erbabının mesleğindeki beceri ve tecrübesini belgelemesi gerekiyor. 14 – 15 Eylül 2018 Cuma ve Cumartesi günleri devam eden sınavlarda 42 aday sertifika almak için ter döktü. Bu eğitimler odamız tarafından yapılmaya devam edecek. Artık 2’inci el araç alım satımı ile uğraşan esnaflarımızın bu eğitimleri tamamlayarak belgelerini almalarının yasal olarak zorunlu hale gelmiştir. Ilgın Ticaret Odası ve MEYBEM tarafından düzenlenen motorlu kara taşıtları alım ve satım sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi teorik sınavı Ilgın Ticaret Odası konferans salonunda, uygulamalı sınav ise belirlenen sınav alanlarında yapıldı” dedi.

Bu haber 1553 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 10:49 am A A
BENZER HABERLER