19° Parçalı bulutlu

Ilgın’da fırıncıdan ihtiyaç sahiplerine askıda ekmek uygulaması

Ekonomi - Ocak 22, 2021 4:15 pm A A

Konya’nın Ilgın ilçesinde, bir fırın işletmecisi, hayırseverlerin de desteğiyle başlattığı askıda ekmek uygulaması yoğun ilgi görüyor.

İlçeye bağlı Milliegemenlik Mahallesi’nde faaliyet gösteren ekmek fırını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından işsiz kalıp evlerine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşlar ile dar gelirli ailelerin istifade etmesi için askıda ekmek uygulamasını başlattı.

İlçe halkının destekleri destekleri ile hayırseverlerin ücretini ödeyerek askıya bırakılmasını istediği ekmeklerden, işsiz kalmış vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi aileler ihtiyacı kadar temin edebiliyor.

Fırın işletmecisi Abdil Yumuşak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir Osmanlı geleneği olan “askıda ekmek” uygulamasına hayırsever vatandaşların büyük destek olduğunu söyledi.

Abdil Yumuşak, “Bir Osmanlı geleneği, tekrar canlandıralım yaşatalım istedik. İhtiyaç sahibi ailelerimize destek için buradayız. Virüs nedeniyle zor duruma düşen ailelerimizin ilçe halkı olarak yanların da olmak istedik.  İnşallah en kısa zamanda bu virüs ortamı biter, herkes eski işine ve sağlığına kavuşur.”

Yumuşak, ekmek ihtiyacı olan herkesin askıdan ekmek alabileceğini ifade ederek destek veren herkese teşekkür etti.

Bu haber 1667 kez okundu.
Ekonomi - 4:15 pm A A
BENZER HABERLER