12° Kapalı

Ilgın’da engellilere ücretsiz okçuluk kursu

Ilgın Gündemi - Ekim 17, 2014 8:20 am A A

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ilgın’da sporla engelleri aşıyorum projesinde okçuluk kursu açıldı.

Bedensel engelli okçuluk antrenörü Cemil Çevik, yaptığı açıklamada, normal vatandaşlar gibi engellilerin de okçuluk sporunu yapabileceğini belirterek,  kursun Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendiğini ve Ilgın Belediyesi’nin de malzeme desteği sağladığını belirtti.

Kursun kapalı spor salonunda verildiğini hatırlatan Çevik, “İlk etapta 2 bedensel engelli sporcuya eğitim veriyoruz. Ilgın’da okçuluğa merakın her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Ayrıca Ilgın’da bir ilk olarak bu spora 2,5 ay önce başladık. Eğitimi ilk etapta engelli sporculara ikinci etapta ise gelişim çağındaki çocuklara veriyoruz. İnşallah Ilgın’ı temsil etmek üzere paralimpik oyunlara hazırlanıyoruz” dedi. 

 

Kursiyerlerden Nurgül Mangır; “İlk başta tedirgin olarak başladığım okçuluk kursu ilerleyen günlerde kendime bir özgüven verdi. Antrenörümüz Cemil beyin telkinleriyle bu işi artık severek yapıyorum. Artık gece çalışmalarım heyecanımdan rüyalarıma giriyor. Bir sonraki antremanı iple çekiyorum ve beni hergün işime, kursuma getirip götüren babamı çok seviyor ama şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mangır; Normal hayatta sadece koltuk değnekleri ile yürüyebildiğini belirterek bacaklarını kullanamadığını her işini mecburen kollarıyla yaptığını ve kollarının bu nedenle kuvvetlendiğini, bu kuvvetlenmenin kendisine birgün faydasının olabileceğinin aklıma gelmediğini belirtti.

 

Bir diğer kursiyer Azra Erarslan ise; “Eğitimime devam ederken bu kursa da katılmak istedim. Okuldan çıkışımda buraya geliyorum. Diğer kursiyer arkadaşımın mesai çıkışına kadar ısınma ve kollarımı kuvvetlendirme hareketlerini yapıyorum. Bu spor bana jimnastik hareketler kazandırarak sağlığımı olumlu yönde etkilemekte ve ben bu sporu çok seviyorum” dedi.

Okçuluk antrenörü Cemil Çevik Ilgın’ da iki kursiyerle başlayan ücretsiz olarak devam eden okçuluk kurslarına kayıtlarının devam ettiğini ve yeni kursiyerleri beklediklerini söyledi.

IMG_7420IMG_7411IMG_7421

Bu haber 1780 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:20 am A A
BENZER HABERLER