19° Kapalı

Ilgın’da çiftçilere 5 bin bedelsiz fidan dağıtıldı

Ekonomi - Aralık 5, 2018 4:55 pm A A

Ilgın ilçesinde, Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Meyveciliği Geliştirme Projesi” tarımsal üretime destek çalışmaları kapsamında, çiftçilere hibe 5 bin ceviz ve badem fidanı dağıtıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur, Ilgın Belediyesi’ne ait fidanlık bahçesinde düzenlenen törende “Meyveciliği Geliştirme Projesi” çalışmaları doğrultusunda, toplanan talepler kapsamında ceviz ve badem fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Programda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Tugay şunları kaydetti;

“Bugün güzel bir projeye şahitlik ediyoruz. 5 bin adet fidan dağıtımını içeren bu proje ile çiftçilerimize 2500 adet badem, 2500 adet ceviz fidanı dağıtacağız. Konya’mız tarımsal anlamda büyük bir öneme sahip, 220 milyon dekar alanda tarım yapılmakta ve çeşitli ürünler yetiştirmekteyiz. İlimizde buğday, arpa, şeker pancarı, kuru fasulye, havuç, haşhaş gibi birçok üründe Türkiye’de birinci sırada yer almaktayız. Tohumculukta, Türkiye tohumunun yüzde 40’ını ilimizde üretiyoruz. Bakanlığımızın uyguladığı politikalarda çiftçilerimize teknik desteği vermek için biz buradayız. Her zaman çiftçimizle birlikteyiz. İlimize nasıl değer katabilir diye sürekli uğraş içerisindeyiz. Bugün burada 5 bin fidan çiftçilerimize dağıtım sonrasında kontrollerini ve takibini yapacağız.’’

Programa,  Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Karahan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Erten, Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidanlar programa katılan protokol üyeleri tarafından çiftçilere dağıtıldı.

 

Bu haber 2318 kez okundu.
Ekonomi - 4:55 pm A A
BENZER HABERLER