22° Parçalı bulutlu

Ilgın’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Ilgın Gündemi - Ekim 13, 2014 4:08 pm A A

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle protokol ziyaretlerine başlayan Ilgın Müftülüğü, Belediye Başkan Vekili Hacı İbrahim Teke’yi makamında ziyaret etti.

Ilgın Belediye Başkan vekili Hacı İbrahim Teke , Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Teke; camilerin insanı manevi huzura kavuşturmanın yanında, Allah’ın rızasını kazanmak ve hayırlı işler yapmak için müminleri içinde toplayan mekanlar olduğunu belirtti.

Camilerin, Allah’a ibadetlerin topluca yapıldığı güzide mekanlar olduğunu ifade eden Teke, şunları kaydetti:

“Din görevlilerimiz ise yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, iyiye ve güzele yönlendiren, dini konularda bilgilendirirken, birçok sosyal sorunlara çözüm aramış ve toplum hayatında önemli görevler üstlenmişlerdir. Bu vesile ile din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyor, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.” dedi

 

İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlar getirmesini dileyerek, Müftülük çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kocagöl, şunları kaydetti:

“Mabetlerimiz olan camilerimiz, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kılıp ibadet ettiğimiz, bir ve beraber olduğumuz var olan İslam kardeşliğimizin pekiştiği, müsamaha, sevecen ve hoşgörü anlayışının zirve yaptığı, mekanlardır. Bu nedenle özellikle son yıllarda dini ve milli değerlerimiz de bir tefehhüs ve aşınmayı durdurmak için din görevlilerimize her zamankinden daha çok bu günlerde ihtiyaç duyulmaktadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömrünü tüketen, rahmeti rahmana kavuşan tüm din görevlisi hocalarımı rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum”

Ziyaret sonunda Kocagöl, Teke’ye çiçek takdim etti. Kocagöl’e bir grup imam hatip ve Ilgın merkez vaizi Selman Konuk eşlik etti.

IMG_7395

Bu haber 1216 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:08 pm A A
BENZER HABERLER