16° Açık

Ilgın’da belediye başkanlarına tanıtımı yapılan ‘Kültür Han’ Kulu’ya yapılıyor

Ilgın Gündemi - Şubat 27, 2017 2:58 pm A A
Kulu’ya ‘Kültür Han’ projesi
Kulu Belediyesi tarafından ilçeye ‘Kültür Han’ yaptırılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Ilgın’da belediye başkanlarına tanıtımı yapılan ‘Kültür Han’ projesini hayata geçirmek için Kulu Belediyesi çalışmalara başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü hemşehrimiz Hamdi Turşucu, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ve beraberindeki heyetle birlikte Kültür Han’ın yapılacağı eski belediye hizmet binası alanında incelemede bulunmuştu.

Kulu Belediye Başkanı Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu güzel eseri ilçemize kazandırmak için adımları attık ve bu projede biz de varız diyoruz. Genel Müdürümüz Hamdi Bey’e göstermiş olduğu alakadan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu eserin eski hizmet binamızın yerinde olması ilçe merkezimize renk katacak. Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek binanın altına iki katlı otopark yapımı gerçekleştirilecek. Binada gençlerimiz için kafeterya ve mini sinema ile kitap pazarı, kütüphane, sergi salonu, tiyatro salonu gibi bölümler bulunacak. Öğrencilerimizin, gençlerimizin okuldan sonraki adreslerinin burası olacağına inanıyorum. Eski hizmet binamızın yıkımına başladık. İnşallah hedefimiz üç senede bu eseri bitirmek” dedi.

Bu haber 1089 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:58 pm A A
BENZER HABERLER