19° Kapalı

Ilgın’da Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ilgın Gündemi - Eylül 18, 2018 3:55 pm A A

Ilgın’da Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

17-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları Ilgın’da  çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Etkinlik kapsamında Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında esnaflar ile protokol üyeleri bir araya geldi.

Gelenek, kültür, inanç ve milli değerlerin halen yaşatılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Karahan burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Ahilik; kardeşliğin, yiğitliğin, cömertliğin, dürüstlügün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Ahilik; ecdadımızdan miras, eskimeyen, güncelliğini kaybetmeyen, edep ve sadakatin ön planda tutulduğu, halka dönük ve özü itibariyle ahlâki bir kurumdur. Ahiler, harama meyletmeyen, edebinden ve ahlâkından tavir vermeyen, çıkar gözetmeksizin halka hizmet edip, mutluluğu yararlı olmakta ve üretmekte arayan güzide kişilerdir. Günümüzün yükselen değerlerinin özünde Ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Yüzyıllardır bu kurum varlığını korumuş, günümüze kadar ulaşmış ve inanıyorum ki daha niye yıllar yaşayacak ve yaşatılacaktır. İçinde bulunduğumuz hafta Ahilik Haftası olarak kutlanmakta ve Ahilik kültürünün özü hatırlanmaktadır. Bizler de Ahilik Haftası dolayısı ile ilçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın daveti üzerine esnaf ve sanatkarlarımızla bir araya gelerek bu güzel kültürün yaşatılmasına destek olduk. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemiz esnafları arasından bu yılın ahisi seçilen saatçi Ramazan Uçmak kardeşimizi tebrik ediyorum.  Esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Can Ahilik Haftası kutlamaları protokol ziyaretleri, mevlidi şerif okutulması, aşure ikramları ile devam edeceğini hatırlatarak katımcılara teşekkür etti.

Programda “yılın ahisi” seçilen 40 yıllık saat ustası Ramazan Uçmak’a ödülü Başkan Karahan ve  Esnaf ve Sanatkarlar Odası  Başkanı Selahattin Can tarafından takdim edildi.

Bu haber 1529 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:55 pm A A
BENZER HABERLER