18° Açık

Ilgın’da ’15 Temmuz Demokrasi Destanı Resim Sergisi’ açıldı

Ilgın Gündemi - Nisan 3, 2017 3:49 pm A A

Ilgın’da, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında yaşananlar ‘öğrencilerin gözünden 15 Temmuz konulu resimlerin yer aldığı “15 Temmuz Demokrasi Destanı Resim Sergisi” açıldı.

 

Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han toplantı salonunda Ilgın Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen resim sergisi, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç şunları kaydetti;

“Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada, nice savaşlar, nice afetler ve yıkımlar yaşadık. Her defasında da Vatan’ımıza sahip çıktık.15 Temmuz gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden, hain bir saldırıya maruz kaldık.  Kurtuluş savaşında Nene Hatun’u,  Maraş’lı sütçü imam’ı, çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir’i de bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza ve özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Öğrencilerimizin gözünden o gece yaşananları yaptıkları resimler ile anlattı. Resim sergimize hoş geldiniz.” dedi.

Protokol üyeleri konuşmaların ardından öğrencilerin yaptığı resim sergisini gezdi.

Ilgın Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sergiye, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber 1090 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:49 pm A A
BENZER HABERLER