19° Kapalı

Ilgın Ticaret Odası’nca başlatılan OSB Kurulması çalışmaları devam ediyor.

Ilgın Gündemi - Nisan 29, 2016 9:21 am A A

Ilgın Ticaret Odası’nca başlatılan Ilgın Organize Sanayi Bölgesi Kurulması çalışmaları devam ediyor.

Ilgın Hak Haber’e özel açıklama yapan Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN, Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu için gerekli Büyükşehir Belediyesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı  onayları alınmış ve dosyamız en son yer olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayına sunulmuştuk.

19 – 20 Nisan 2016 tarihlerinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB Genel Müdürlüğü uzmanı Nimetullah ERBAŞ ilçemize gelerek incelemelerde bulundu. Zaferiye Mahallesi’nde kurulması planlanan alanda inceleme yapan ekip daha sonra Medaş ve Ilgın Tapu Müdürlüğü’nde alanla ilgili incelemelerde bulundu. Zaferiye Mahallesinde yakındaki trafoda Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin iki katı enerji bulunduğu ve enerji açısından bölgenin avantajlı olduğu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB Genel Müdürlüğü uzmanlarınca dile getirilmiştir. Ilgın Tapu Müdürlüğü’nde bölgenin tapu kayıtlarında yapılan araştırmada sonucunda ise Zaferiye de 156 Hektar alanın Organize Sanayi Bölgesi için uygun olduğu belirtilmiştir.

Başkan ÖZLEN ; yakın zamanda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca da Ilgın Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşunun onaylanacağını ve OSB müteşebbis heyeti oluşturularak alt yapı çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi. Başkan ÖZLEN ; bu çalışmamızda bizlere her zaman destek veren Ilgın Kaymakamı Yücel GEMİCİ, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim ORAL, Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul PARLAK ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Başkan ÖZLEN amaçlarının Ilgın’a bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırarak, Sanayicilerimizin daha iyi imkanlarla çalışmalarını yapmalarını sağlamak, şehrimizin kalkınmasını ve nüfus göçünü durdurmak ve planlı bir kentleşmenin sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.  Ilgın Ticaret Borsası Başkanı Lütfi KOÇ ve Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul PARLAK ile beraber incelemelerde bulunan ekip Zaferiye de 156 Hektar alanın Osb için uygun olduğunu, elektrik konusunda gerekli enerjinin iki katı enerjinin yakındaki trafodan tedarik edilebileceği için enerji sıkıntısı bulunmadığını belirttiler. Ilgın’ımıza hayırlı olsunIlgın Ticaret Borsası Başkanı Lütfi KOÇ ve Ilgın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertuğrul PARLAK ile beraber incelemelerde bulunan ekip Zaferiye de 156 Hektar alanın Osb için uygun olduğunu, elektrik konusunda gerekli enerjinin iki katı enerjinin yakındaki trafodan tedarik edilebileceği için enerji sıkıntısı bulunmadığını belirttiler.  Ilgın’ımıza hayırlı olsun.13076685_1111904368831481_5010495752545342055_n

Bu haber 933 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:21 am A A
BENZER HABERLER