21° Kapalı

Ilgın Şu Ölü Toprağını Üzerinden At Artık… “Sınıfta Kaldık”

Ilgın Gündemi - Kasım 10, 2014 11:29 am A A

     Tüm yurt genelinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK’lar) tarafından protestolar , basın açıklamaları ve kınamalar yapılırken Ilgın’dan yine ses yok.

***

     İlçemizde son üç ayda uyuşturucu illetinden 3 evladımızı yitirmemize rağmen Ilgın’daki yöneticilerden yine ses yok…   İlçede yayın yapan yerel gazeteler üzerine düşen görevleri layıkı ile yapıp  uyuşturucu, uyarıcı maddeler ile mücadele komisyonu kurulmasını aylardır teklif etmekteler . Ilgın yöneticileri gösteriyor ki uyuşturucuyla mücadelede sınıfta kaldı.

***

    Ilgın’da görev yapan sivil toplum kuruluşları ise ilk kıblemiz , Camimiz ,Mabedimiz ilk defa İT – RAİL askerleri tarafından botlarla girilerek yüce dinimiz ayaklar altına alınmak isterken sessiz kalarak sınıfta kalmıştır. Ilgın  STK’ları tarafından ne bir  basın açıklaması, nede bir yürüyüş organizesi, nede bir çığlık,  küçük bir ses, ufacık bir tepki gelmemiştir.

***

     UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELERLE MÜCADELEDE VE  İLK KIBLEMİZ , CAMİMİZ ,MABEDİMİZ İLK DEFA İT – RAİL ASKERLERİ TARAFINDAN BOTLARLA GİRİLEREK YÜCE DİNİMİZ AYAKLAR ALTINA ALINMAK İSTERKEN SESSİZ KALARAK SINIFTA KALDIK  ILGIN

***

Konya’da sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan protesto ve basın açıklaması haberi : Terör devleti Konya’da protesto edildi.

9875fgb

Konya’da sivil toplum kuruluşları, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmelerini protesto etti.

Cuma namazının ardından Şerafettin Camii önünde toplanan vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Göstericilerin taşıdığı “Türk Silahlı Kuvvetleri Filistin’e” yazılı pankart dikkat çekti.

Eylemde konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, İsrail’in uydurma gerekçelerle ve bahanelerle Mescid-i Aksa’yı yıkmaya çalıştığını söyleyerek, “Civarı işgal altında inleyen Mescid-i Aksa, Siyonistlerce yıllardır bir takım uydurma gerekçeler ve bahanelerle altı köstebek yuvasına döndürülmüş, kurnazlıkla yıkılmaya çalışılmıştır. Bugün ise kirli postalları ile Mescid-i Aksa’mızın harimine girmişler, Allah’a iltica ettiğimiz ön safımız mihrabımıza hakaret etmiş, Kur’an sayfalarını tahrip etmeye kalkışmıştır alçaklar. Bir işgal gerçekleşiyor. Ama bu işgal kalbimize saldırıyor. Bu kirli ayakları, kirli elleri, bu insanlığın yüz karası alçakları o alanlardan uzaklaştırmak hepimizin görevi. Bunun için bu alçakların duyacağı bir ses vermek durumundayız. Onun için de sorumluluk hepimize düşüyor” dedi.

“HÜKÜMET YETKİLİLERİMİZİ İSRAİL’E ACİL BİR NOTA VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Mescid-i Aksa’yı İsrail’in insafına bırakmayacaklarını ifade eden Selvi, “Buradan bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Bugün mescidimizi kurtarma vaktimiz. Alçakların insafına terk etmeyeceğiz inşallah. Diyoruz ki, ‘Ey Müslümanlar, bu dava kahramanca Mescid-i Aksa için mücadele veren yalnızca Filistinli kardeşlerimizin omuzlarına mı havale edilmeli?’ Hayır. Elbette onlar vazifelerini yapıyorlar. Ölümü de göze alıyorlar, şehadeti göze alarak koşuyorlar ama bu sorumluluk hepimizin sorumluluğu. Hepimizin sorumluluğun bilinciyle hareket etme mecburiyeti var. Hükümet yetkililerimizi, İsrail’in bu şenaatini durdurmak için acil bir nota vermeye ve Türkiye’nin hassasiyetini en güçlü şekilde duyurmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından göstericiler olaysız şekilde dağıldı.

9876fgb

 

Bu haber 1133 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:29 am A A
BENZER HABERLER