Açık

Ilgın Şeker’i almaktan vaz mı geçtiler?

Ekonomi - Temmuz 27, 2018 10:21 am A A

İddialara göre Ilgın Şeker Fabrikası’nı alan Alteks Tekstil, ekonomik sıkıntılardan ve döviz kurundaki yükselişten dolayı ödemesi gereken miktarı ödeyemedi.

Alınan bir karar ile özelleştirilen 14 Şeker Fabrikası arasında yer alan Ilgın Şeker Fabrikası’nın ihalesinin ve onayının 1 ayda yapılmasına rağmen, 3 aydır devredilememiş olması akıllardaki soru işaretlerini artırıyor. Şeker Fabrikalarını alan şirketlerin aklı karışık. İddialara göre Ilgın Şeker Fabrikası’nı alan Alteks Tekstil, ekonomik sıkıntılardan ve döviz kurundaki yükselişten dolayı ödemesi gereken miktarı ödeyemedi.

Alteks’in fabrikayı almaktan vazgeçtiği söyleniyor. Ilgın Şeker Fabrikası’na ikinci talibi olan Doğuş Gıda’nın ise Ilgın Şeker Fabrikası’nı almak için niyetli olduğu biliniyor. Fakat Doğuş Gıda da kredi bulamıyor. Bir diğer iddiaya göre de Doğuş Gıda’nın aldığı 3 Şeker Fabrikası’nı almaktan vazgeçtiği söyleniyor. Tarım Uzmanı Sadettin İnan’ın Milli Gazete’de yaptığı “Şeker Fabrikalarını alan firmaların aklı karışık” haberi iddiaları doğruluyor.

Kaynak: Ilgın Şeker’i almaktan vaz mı geçtiler?

Bu haber 4576 kez okundu.
Ekonomi - 10:21 am A A
BENZER HABERLER