18° Kapalı

Ilgın Kaplıcalarında dezenfekte eğitimi

Ilgın Gündemi - Haziran 24, 2020 8:56 am A A

Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ilçe merkezi ve mahallelerde yürütülen tarama faaliyetleri ile filyasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte hizmet vermeye başlayan Ilgın Kaplıcaları ve Ilgın Belediyesine ait Sahib Ata Termal Otel misafirlerini ağırlamaya devam ederken bir taraftan da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına titizlikle riayet ediyor. Kaplıcalarda ve otelde düzenli olarak dezenfekte çalışması yapılıp, odalar en az 12 saat bekletildikten sonra misafirlere teslim ediliyor. Ayrıca düzenli olarak Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kaplıca personeline eğitimler verilip, uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor.

İlçe Sağlık Müdürü Abdülmuttalip Sarı tarafından verilen eğitimler kapsamında; Ilgın Şifalı Kaplıcalarından yararlanan misafirlerle mesafe kurallarına dikkat edip, maske takmaları, ücretler tahsil edilirken tek kullanımlık eldiven kullanılması ve tek kullanımlık kıyafetlerle dezenfekte işlemlerinin yürütülmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş “ Covid-19 salgının ilk ortaya çıktığı andan itibaren Ilgın Belediyesi olarak şehrimizde titizlikle yürüttüğümüz dezenfekte çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıca Kaplıca Bölgemizde hamamlarımızın ve otelimizin açılmasıyla birlikte hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin sağlığı için tüm kurallara dikkat ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok şükür şimdiye kadar kaplıcalarımızda ve otelimizde Covid-19 virüsüne rastlanmadı. Bu zorlu süreçte personelimiz gerek mesafe gerek maske gerekse hijyen kurallarına uyarak yoğun bir mesai harcıyor. İnşallah bu günleri kurallara uyarak birlikte atlatacağız. Misafirlerimiz kaplıcalarımıza gönül rahatlığıyla gelebilirler” dedi.

Bu haber 1183 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 8:56 am A A
BENZER HABERLER