14° Az bulutlu

Ilgın İHH’dan Kardeşlik Buluşması

Ilgın Gündemi - Temmuz 11, 2016 2:51 pm A A

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilciliği tarafından Ramazan çalışmaları kapsamında ilçemizde bulunan İHH gönüllüleriyle kardeşlik ‘kardeşlik’ yemeği organize edilerek, yetim kardeşlerimiz için giydirme programı düzenlendi.

 

Program kapsamında Ilgın’da bulunan yetim ve yetim ailelerine 400 kişilik iftar yemeği verilirken, program kapsamında ise yine ilçedeki 60 yetim çocuğa giyim yardımı yapıldı. Giyim yardımları için mağazaya götürülen ve kendi giysilerini kendileri seçen yetimler büyük sevinç ve mutluluk yaşadılar. Yetimlere ayrı bir önem verdiklerini belirten Ilgın İHH temsilcisi Abdullah Yağcı “Yetimler Allah’ın topluma emri ve emanetleridir. Onların sahipleri, koruyup kollayıcıları Allah ve Resulü’nün emriyle bizleriz. Bu hem kutlu bir görev hem de zorlu bir görevdir. Karşılığında Allah’ın inayetini kazanma, hoşnutluğuna erme ya da inayetinden ve hoşnutluğundan uzaklaşma vardır. Mazlumların sahibi bir dinin mensupları olarak bütün Müslümanlara ve Müslüman sivil toplum kuruluşlarına ciddi sorumluluklar düşmektedir. Biliyoruz ki dini, mezhebi, dili, ırkı ne olursa olsun bütün mazlumlar Müslümanların adaletine mazhardır. Biz adaleti tesisle emrolunmuş bir ümmetiz” dedi.

 

İlçe merkez ve mahalleleri bazında İHH olarak yetimleri tespit ettiklerini Ilgın genelinde 60 yetim çocuğa aylık bağladıklarını ve düzenli olarak her ay bankada açılmış hesaplarına Ilgın İHH İnsani Yardım Temsilciliği  tarafından yardım yaptıklarını vurgulayan Yağcı, “Bu sene Ramazan ayında her ilçe de yetim giydirme programları dahilinde toplam 60 yetim çocuğumuzun bayramlıklarını aldık ve iftar programı düzenledik. Bu kapsamda, böylesine anlamlı ve özel günümüzde yetim ailelerimizle, kaynaşmak amacıyla, düzenlediğimiz iftar yemeği ve yetim giydirme programına katkıda bulunan ayrıca buraya gelerek aynı ortamda iftar yapan Konya İHH Başkanı Opr. Dr. Hasan Hüseyin Uysal ve bize sadece bugün değil sürekli olarak yardım eden diğer sponsorlarımıza ve bütün misafirlerimize teşekkür ediyor, iyilik ve dayanışma kervanına katılımınızdan dolayı tüm yardıma muhtaç aileler ve yetimlerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu. Ilgın Hak Haber/İHH

IMG_0977IMG_0973

Bu haber 1072 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 2:51 pm A A
BENZER HABERLER