Az bulutlu

Ilgın İçin En Faydalı Kim Olur?

Ilgın Gündemi - Ağustos 23, 2013 11:18 am A A

Ilgın İçin En Faydalı Kim Olur?

 

Her ilçenin bir ruhu vardır. Onu gözle göremezsiniz ama bu ruh; dağa, taşa, toprağa, suya, ekine, yağmura, rüzgâra siner, canlı bir organizma gibidir; bu ruh insanın gülüşüne, hüznüne, müziğine, romanına, öyküsüne, oyun oynamasına siner.

Kentin ruhunu da yalnızca bu gün yaşayanlar yaratmaz, geçmişte bu kentte yaşamış toplumların ruhları da bizim yaşamlarımızda yaşar, bizden de gelecek kuşaklara taşınır.

O yüzden önümüzdeki yerel seçimleri ben çok önemsiyorum…

Niye mi?

Belediye başkanlarını (ilçe, il) Bunların meclis üyelerini, İl genel meclisi üyelerini, mahalle muhtarlarımızı yeniden seçeceğiz.

Ve bu seçtiklerimiz bizleri yerelde, yöremizde yönetecek ve idare edecekler. Yani, Ilgın’ımızın geleceğini bu seçtiklerimiz şekillendirecek…

Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşıyoruz. Ilgın halkı ve siyasi parti yöneticileri olarak ta vatandaşlık görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Ilgın için en iyi yönetimi sağlayacağını düşündüğümüz adayı seçmek için sandık başına gideceğiz. Oyumuzu ilçemiz için, isteklerimiz için, beklentilerimiz için, en iyisini yapmaya çalışacak olan adayı göz önünde bulundurarak vermeliyiz.

Oyumuzu “şu partiden, bu partiden” anlayışına sahip olarak verirsek en büyük yanlışı kendimiz için yapmış oluruz. Belli bir partiye kapılmak yerine Ilgın için en faydalı kişi kim olur? Sorusunu kendimize sorarak Mart 2014 yerel seçimlerinde oyumuzu kullanmalıyız. En temel vatandaşlık haklarımızdan olan seçme ve seçilme hakkını birileri diyor diye kendimiz düşünmeden kullanırsak, hem şehrimiz hem de kendimiz için büyük yanlış yapmış oluruz.

Bir beldenin belediyesi ve belediye başkanı şehrin her yönüyle gelişmesi için tüm faaliyetlerin gerçekleştirildiği makam olduğu için, halk ve belde için belediye başkanının niteliği de çok önemlidir. Öyle beldeler vardır ki beldenin imajı, gelişmişliği, herkes tarafından bilinir olması, örnek olarak gösterilmesi o beldenin belediye başkanının niteliğine, çalışkanlığına, tuttuğunu koparmasına, zekâsına ve karizmasına bağlıdır. Öyle başkanlar vardır ki bir şehri tabiri caizse “vezirde yaparlar, rezilde yaparlar”.

Bizlerin seçmen olarak düşünmemiz gereken şey Ilgın için seçeceğimiz belediye başkanı nasıl olmalıdır? Düşüncesine cevap aramaktır. Bir belediye başkanında olması gereken nitelikler nelerdir? Bunları bilmeli ve ona göre oyumuzu kullanmalıyız. Belediye başkanı olacak kişi halkın oyu ile görev başına geldiği için halkın sorunlarını çözmek gayreti ve sorumluluğu içinde olmalıdır. Bir beldenin belediye başkanında karizma olmalıdır. Belediye başkanı olacak kişi ticareti bilen, yatırımcıyı destekleyen ve beldenin gelişmesi için dışarıdan gelen yatırımcıları beldesine çeken nitelikte olmalıdır. Başkan olacak kişi bugünü değil yirmi, otuz yıl sonrasını görebilecek şekilde ufku geniş olmalıdır. Şehrinin aşığı olmalıdır. Başkan olacak kişi halkına karşı sağır ve dilsiz değil her daim halkı ile beraber olan biri olmalıdır. Belediye başkanı olacak kişi herkes tarafından sevilen sayılan hatırı sayılan biri olmalıdır. Belediye başkanı olacak kişide âlim kadar bilgi, deli kadar cesaret olmalıdır.

Böyle özelliklere sahip insanlar isteriz çoğumuz. Bunun için de adayları incelemek için seçimlere kadar vaktimiz var. Bize düşen görev bu düşünceler ışığında en iyisini bulmak olacaktır. Umarım seçtiğimiz kişi Ilgın için hayırlısı olur.

 

Saygılarımla…

Bu haber 15906 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:18 am A A
BENZER HABERLER