16° Kapalı

Ilgın Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Ekonomi - Aralık 26, 2017 11:42 am A A

Ilgın Belediye Başkanı Karahan, 12 milyon liraya mal olacak 4 bin megavatlık güneş enerji santralinin (GES) inşasına ilişkin çalışmalara başladığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivri dağı eteğine 56 bin metrekare arazide kurulacak GES’in inşası için yüklenici firmanın zemin düzenleme çalışmalarına başlandığını belirtti.

Çalışmayla 12 milyon liralık yatırımı Ilgın’a kazandıracaklarına işaret eden Karahan, “Kendi elektriğimizi üreterek, hem ülke ekonomimize katkı sağlamak hem de belediyemizin enerji maliyetlerini karşılamayı hedefliyoruz. Proje çalışmalarının yüzde 70’i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe olarak karşılanacak. Kalan yüzde 30’u ise belediye bütçesinden ödenecek. GES ile üretilen elektrik enerjisi sayesinde Ilgın Belediyesine yılda 1 milyon 756 bin lira civarındaki elektrik faturamızı karşılamasını ve 744 bin lira toplam 2 milyon 500 bin lira artı gelir getirmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Amaçlarının tasarruflarını hizmete dönüştürmek olduğunu söyleyen Başkan Karahan, projenin tamamlanmasının ardından belediyenin kullandığı öz bütçe maliyetinin bir yılda amorti edilmesinin öngörüldüğü GES’in inşasını ise iki sonunda tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.

Yine belediyenin bünyesinde kullanmak üzere kapalı sebze ve hayvan pazarı üzerine de GES kurmak için proje çalışmalarının sürdüğünü aktaran Karahan,  “her iki projemizi hibe programları için Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Avrupa Birliği katılım öncesi yardım aracı kırsal kalkanma IPART’a sunduk. İnşallah projelerimizin onaylanmasının ardından en kısa sürede Ilgın’ımıza kazandırmayı istiyoruz” dedi. 

Bu haber 1819 kez okundu.
Ekonomi - 11:42 am A A
BENZER HABERLER