14° Kapalı

İlçe Tarım Müdürlüğü bunu da yaptı !

Ilgın Gündemi - Şubat 7, 2017 4:37 pm A A

Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 04 Şubat 2017 Cumartesi günü reklam uğruna yapılmayan bir eğitimin Ilgın’da gerçekleştirdiği yönünde gazetelere bir haber servis etti.

Sarayönü ve Yunak ilçelerinde   “Tarım Kuraklık Verim Sigortası” kolunu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Fakat Ilgın’da da yapılması istenilen ve ilçe çiftçisinin de  dört gözle beklediği eğitim seminerinin yapılmış gibi basına verilmesi ilçe çiftçisi tarafından tepkiyle karşılandı.

Ilgın’da tarım faaliyetlerini yürüten çiftçiler, asılsız reklam yapan yetkililere tepki göstererek şunları kaydetti; “Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sayın Faruk Çelik’in basına verdiği demeçler doğrultusunda kuraklığın artık TARSİM tarım sigortası kapsamına alındığı bilgisini alarak çok memnun olduk. Ama ilçe müdürlüğümüzden biz toplantının yapılmasını öncülük etmesini beklerken, yapılmayan bir toplantının yapılmış gibi reklam uğruna, basına servis etmesini doğru bulmuyoruz.  Buradan yöneticilere sormak istiyorum, bu eğitim nerede ? hangi salonda gerçekleştirildi? Hangi çiftçiler eğitim aldı? Ilgın’dan toplantıya katılan çiftçi varmıydı? Haber gerçeği yansıtıyor mu yoksa sadece reklamdan mı ibarettir? Şayet eğitim gerçekleştirilmedi ise öncülük yapılması planlanıyor mu? Biz çiftçiler olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bu tür toplantılara öncülük ederek bilinçli çiftçi sayısının artırılmasına ve projeleri ile adından söz ettirmesini istiyoruz. Ama maalesef durum ortada” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 2044 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 4:37 pm A A
BENZER HABERLER