20° Kapalı

İlçe Tarım Müdürü Çiftçiye Kapılarını Kapattı

Ilgın Gündemi - Ocak 3, 2016 3:41 pm A A

Ilgın’da 2 yıldır uygulanmaya başlayan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK)’ın kapsamında İlçemizde yaşanan ‘ÇATAK’ sorunu gün geçtikçe kriz haline dönmekte ve içinden çıkamaz bir hal almaktadır.

Geçtiğimiz günlerde sitemizden de yaptığımız haberlerde çiftçiler yetkilileri göreve davet etmesine duyarsız kalan yetkililer şimdi çiftçiye kapılarını kapatmış durumda.

Ilgın Kaymakamlığı’na dilekçe ile müracaat ettiğini aktaran R. K.  şunları kaydetti;

“ÇATAK’ projesinde  yaşadığımız sorunlar nedeniyle şikayette bulunmuş ve 26 Ekim 2015 tarihinde de bilgi edinme kanunu çerçevesinde tarafımıza düzenlenen tutanakların, fotoğrafların, olumlu ve olumsuz raporların ve her türlü belgelerin birer suretinin tarafına verilmesini talep etmiş olmamıza rağmen yazılı bir cevap alamadığını ifade etti.

Dilekçesine cevap alamayan R. K. konuşmasına şu şekilde devam etti.  “Yine Kaymakamlığa geçen hafta içerisinde tarafımıza düzenlenen belgelerin bize birer suretinin verilmesi konusunda tekrar müracaat ta bulunduk. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fadime Oğul hanımefendi İlçe Tarım Müdürü’nü bizim yanımızda arayarak bizi kendisine yönlendireceğini ve istediğimiz belgelerin verilmesi için telefon görüşmesi sırasında İlçe Tarım Müdürü, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürüne çiftçi, İlçe Tarım Müdürlüğüne gelmesin diyerek kapılarını kapattı. İlçe Tarım Müdürümüz bir an olsun telefonda karşısındakinin Kaymakamlık Yaz İşleri Müdürü olduğunu unuttuğunu düşünüyorum.  Kaldı ki Yazı İşleri Müdürünün odasındaki konuşmaya ilçemiz esnaflarından N. D. ve yazı işleri personeli, iki vatandaş daha şahit olmuştur.  Biz bu uygulamaların eski Türkiye ‘de kaldığını sanıyorduk, tozlu raflarında yerini alması gereken uygulamalar 2016 yılının ilk günlerinde tekrar indirilmiş ve vatandaşa kuruma gelmesin diyerek eziyete dönüştürülerek zülüm edilmektedir.   Eski Türkiye’yi Ilgın’da yeniden yaşamaktayız. Hububat ambarı olarak nitelendirilen Konya’nın Ilgın ilçesinde yaşanıyor müdürün çiftçiye kapılarını kapatması. 2023 hedeflerine vatandaşları kurumlara sokmayarak mı gideceğiz. Bu duruma yetkililerin bir an önce DUR demesi gerekiyor” dedi.

İlçe Tarım Müdürünün idarecilik vasfını ‘ÇATAK’ krizinde yitirdiğini, Müdürün artık kendisini taraf kabul ettiğini öne süren çiftçi, kurumdan Devlet sırlarını değil tarafımıza düzenlenen belgeleri, fotoğrafları, tutanakların ve her türlü belgelerin suretlerinin verilmesini istedi. IHH

Bu haber 2077 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:41 pm A A
BENZER HABERLER