13° Kapalı

İlçe Tarım Müdürlüğünden Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Ilgın Gündemi - Eylül 5, 2014 11:50 am A A

Ilgın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü Argıthanı va Kapaklı Mahallelerinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bilgilendirme toplantısına İlçe Tarım Müdürü Meral Mangır,  Ziraat Odası Başkanı Selamet Demir ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 İlçemiz Argıthanı Mahallesi düğün salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının konusu ise; Tarımda İklim Değişikliğine Uyum İçin Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında Argıthan’lı ve Kapaklı’lı çiftçilerin daha doğru ve kaliteli ürün yetiştirilebilmesi oldu.

Ilgın Hak Habere eğitim hakkında kısa bir açıklama yapan Meral Mangır şu ifadelere yer verdi. ” Eğitimimizin hedefi anıza doğrudan ekim ile; rüzgar perdeleri oluşturmak, iklim değişikliği modellemesi oluşturmak, ekosistem hizmetleri haritası oluşturmak, ekosistem hizmetleri hassasiyetleri oluşturmak, iklim değişimine uyumlu ürün takvimi oluşturmayı hedeflemektedir.

 İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Meral Mangır, Projenin Doğa Koruma Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlılığı ve CocaCola Hayata Artı Vakfı’nın birlikte düzenlemiş olduğu proje kapsamında toplantıya katılan Argıthanı ve Kapaklı mahallesi halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim dedi.”

Mangır; Eğitim seminerlerinin diğer mahalleler de de devam edeceğini bildirdi. IHH

Bu haber 1081 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 11:50 am A A
BENZER HABERLER