21° Parçalı bulutlu

İlçe Tarım Müdürlüğü yine karıştı “Siyasi İrade, Lobi Siyasetine Yenildi Mi”

Ilgın Gündemi - Eylül 23, 2016 9:48 am A A

Ilgın, Ilgın’lı hemşehrisine sahip mi çıkacak yoksa yine sessiz mi kalacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün’de Ilgın’lı Ziraat Mühendisleri sudan sebeplerle sürülüyor siyasi irade ise sadece izliyor.

Ilgın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün’de görevli ilçe çiftçilerine özellikle meyve bahçesi kurulumunda öncülük eden elini taşın altına çekinmeden koyan, MEVKA ve AB projesi öncüsü olan Ziraat Mühendisi Cemil Er yönetimin taktiği ve siyasi iradenin sahipsizliği sebebi ile 2014 yılı Nisan ayında önce Kulu’ya sürüldü. 4’ay sonra da Manisa’nın Kula ilçesine sudan sebeplerle tayin edildi.

Şimdi ise  ÖZ ILGIN’LI ILGIN’IN EVLADI, MEVKA ve AB projesi öncüsü, yine Ziraat Mühendisi olan Satılmış Sapa sudan bir sebeple Karapınar’a deyim yerindeyse sürülüyor.  Ama biz Ilgın’lı siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları ne yapıyoruz sadece geriden olanları izliyoruz.

Ayıp biz  Ilgın’lılara, Ilgın’lı olmayan bir vekil idarecinin yaptıklarını izlemek…

Akıllara gelen sorunun bir tanesi  ise Kentsel Dönüşüm alanında yaptıkları çalışmada kendilerine verilen talimatları yerine getirmeyerek ve Ilgın halkının menfaatine kanaat bildirmek mi?

Ayıp derken siyasilerden sadece ana muhalefet partisi CHP Ilgın İlçe Başkanı Tahir Dilek bu konuya sosyal medyadan değindi. Kendisini söz konusu Ilgın ve Ilgın’lı olduğunda kesinlikle duyarsız kalmayacağını bildiğimiz Tahir Dilek’e duyarsız SESİZ kalmadığı için teşekkür ediyoruz. Dilek, Ayrıca konunun takipçisi olacağı sözünü vererek sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi.

“Ilgın İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Neler Oluyor? Cemil Er ve Satılmış Sapa değişik yıllarda aynı sebeplerle ve aynı mevsimde neden tayin edilmiştir? Ilgın’lı Çalışanlara Özel Bir Tavırmıdır? çok uyumsuzlar ise gittikleri yere nasıl uyum sağlayacakları düşünülüyor?

İlk edindiğim bilgiler ışığında yazdım detaylı bilgi aldığımda gerekeni mutlaka yazacağım hayvancılık ve çiftçilik yapan hemşehrilerimle konuyu görüşeceğim.

Saygılarımla.

CHP ILGIN İLÇE BAŞKANI TAHİR DİLEK

ekran-alintisi

Tahir Dilek’e ise destek kendisi de Ziraat Mühendisi olan mağdur mühendislerin meslektaşları Recep Boran’da geldi.

Boran; “Bakanlığın çalışma usul ve esaslardaki yönergesinin hangisini uygulamak istedide bu meslektaşlarım engel oldu. İlçemizin değerleri rencide edilerek yok ediliyor veya sindirilmeye çalışılıyor. Hayatımızda empati yaparak kararlar verirsek bu şekilde mağduriyetler olmayacağı kanaatindeyim. İnşallah bu yanlış anlaşılma olur hataya dönüşmeden karardan vazgeçilir. Duyarlı paylaşım için Teşekkürler Tahir Bey” ifadelerini kullandı.

Bu arada bir dip not vermek istiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarının bir basın açıklaması hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi de elimize ulaşmış durumda.

Ilgın hak haber olarak başta Siyasi İradeyi ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerini konuya duyarlı olmaya Ilgın’ın menfaatine çalışan ILGIN’LI mühendislere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Tabi ki birde Ilgın’lı vekilimiz var oda bir açıklama yapacaktır artık.

Haydi Ilgın Hemşehrine Sahip Çık. Neden mi? sırada Veteriner Hekim ve bir de Ziraat Mühendisi daha var tabi ki bunlarda Ilgın’lı …

Foto: Cemil Er Ziraat Mühendisi, Ilgın’lı, Ilgın’da çiftçiye öncülük etmek adına sadece arpa  buğdayla olmaz diyerek kendi bütçesinden ilk meyve bahçesi kurucularından. MEVKA ve AB projesi öncüsüdür.  12541137_10153443339766312_2515875240198952029_n

Foto: Son mağdur Satılmış Sapa Ilgın’lı ve İlçe Tarım Müdürlüğün’de Ziraat Mühendisi MEVKA ve AB projesi öncüsüdür. 180340_10150100059564061_7529456_n

12961519_10154026162568886_9131922900404600885_n

Bu haber 2316 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 9:48 am A A
BENZER HABERLER