24° Açık

İlçe müftüleri Ilgın’da buluştu

Ilgın Gündemi - Kasım 14, 2014 3:56 pm A A

İlçe müftüleri Ilgın’da buluştu

 

Konya’nın merkez ve taşra ilçelerinin müftüleri, Ilgın’da  düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

***

İlçe müftüleri ile yapılacak toplantıya katılmak üzere Ilgın’a gelen Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, il müftü yardımcıları, Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl ile birlikte Ilgın Kaymakamlığı ile Ilgın  Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

***

Akpınar, ilçe müftüler toplantısı nedeniyle Ilgın’a geldiklerini belirterek, çalışmalar hakkında Belediye Başkan vekili Hüsnü Büyükışık’a bilgiler verdi. Büyükışık’ta ziyaretten ve müftüler toplantısının ilçede yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

***

Ziyaretlerin ardından ilçe müftüleri toplantısı Lala Mustafa Paşa Külliyesi,  Sahip Ata salonunda gerçekleştirildi.

***

Toplantının açılışında konuşan Ilgın Müftüsü Abdurrahim Kocagöl, toplantıya Ilgın olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buluşmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

***

Toplantıya başkanlık eden Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, yaptığı konuşmasında; Bugün bu vesileyle hayırlı bir hizmetin açılışını yapacağız, hanların, hamamların restore edilmesinin yanı sıra, bu güzel mekânların aslına uygun kullanıldığı zaman daha da güzel olduğunu, bu güzel mekânın zamanında ihlasla yapıldığından yine bu güzellikte insanlığın hizmetine ve aslına rücu etmeye devam ettiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; Bizim külliye kültürümüzde şehirlerimiz cami eksenlidir, kurumlarımız cami ile irtibatlıdır, şu anda okul öncesi olarak bilinen eğitimin eskiden “Sıbyan Mektebi” olarak bilindiğini bunların camiye nazır eğitim veren kurumlar olduğunu ve bu mekânın aslına uygun eğitime hizmet edecek şekilde açılışının memnuniyet verici bir durum olduğunu, ifade ederek sözlerini şu cümlelerle noktaladı; Cenab-ı Hak bereketli, feyizli hizmetler nasip etsin diyoruz ve bu dualarla bu niyetlerle, bu düşüncelerle açılışı gerçekleştiriyoruz hayırlı, uğurlu, feyizli ve bereketli olsun”dedi.

***

Toplantı sonrasında İlçe Müftülüğü’nce oluşturulan “Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet ve Vakıf Yayınları” satış yeri ile Müftülük okuma salonunun açılışını Kaymakam Yücel Gemici ve Belediye Başkan V. Hüsnü Büyükışık  ile birlikte yaptılar.

***

Toplantının gündemi Başkanlığın mevzuatını, uygulamadaki birlikteliği sağlamak ve mahallinde yapılan çalışmaları yerinde değerlendirerek ortak aklı öne çıkarma oluşturdu.

***

İlçe Müftüsü Abdurrahim Kocagöl merkez ve taşra ilçelerinin müftülerini, 8 asırdır şifa dağıtan Ilgın Kaplıcalarında misafir etti.

Bu haber 1026 kez okundu.
Ilgın Gündemi - 3:56 pm A A
BENZER HABERLER